18.12.09

Ληστής… για κλάματα...

ΜΑΓΝΗΣΙΑ
Ληστής για κλάματα... μπούκαρε χθες στα ΕΛΤΑ της Ν. Ιωνίας. Κρύβοντας το πρόσωπό του με κουκούλα και με πιστόλι στο χέρι απαίτησε χρήματα από τα ταμεία του Ταχυδρομείου. Και αν έναν επαγγελματία του είδους τον οδηγούσε σε φυγή ο ήχος συναγερμού, για το χθεσινό κουκουλοφόρο ληστή έφτασαν οι τσιρίδες των τεσσάρων υπαλλήλων γυναικών για να το βάλει στα πόδια...
Μέσα στο καταμεσήμερο ο ατζαμής ληστής έκοβε βόλτες γύρω από το κτήριο του υποκαταστήματος των ΕΛΤΑ, στη Λεωφόρο Ειρήνης με Προύσης, περιμένοντας το κλείσιμο.
Ορισμένοι παρατήρησαν τις ύποπτες κινήσεις του, όμως δεν έδωσαν σημασία. Πώς θα



μπορούσαν να φανταστούν τι θα επακολουθούσε;

Στις 2 μετά το μεσημέρι οι συναλλαγές με το κοινό ολοκληρώθηκαν, τα ταμεία έκλεισαν και στα γραφεία παρέμειναν οι τέσσερις γυναίκες υπάλληλοι.
Μία από τις υπαλλήλους ακολούθησε την καθιερωμένη διαδικασία για το κλείδωμα της κεντρικής εισόδου. Η πόρτα κλειδώνει εξωτερικά και η υπάλληλος βγήκε από τη βοηθητική πλαϊνή είσοδο, που βρίσκεται στη δίοδο. Κλείδωσε την πόρτα και επέστρεψε στο εσωτερικό των γραφείων από την πλαϊνή είσοδο.

Ο ληστής έβαλε την κουκούλα, έβγαλε από την τσέπη του μπουφάν του ένα βραχύκαννο όπλο και την ακολούθησε. Μπήκε μαζί με την υπάλληλο μέσα. «Ληστεία! Φέρτε τα λεφτά!», είπε με απειλητικό ύφος.
«Ποια λεφτά, τι ληστεία; Άσε μας, άνθρωπέ μου, κλείσαμε», φέρεται να του απάντησε η υπάλληλος, που δεν είχε οπτική επαφή εκείνη την ώρα μαζί του και θεωρώντας αρχικά ότι επρόκειτο για πλάκα.

Εκείνος επέμεινε: «Θα σας σκοτώσω! Φέρτε τα λεφτά», κρατώντας στραμμένο επάνω τους το όπλο που κρατούσε και από τη γυαλάδα του, όπως περιέγραφαν αργότερα στους αστυνομικούς, το πιθανότερο είναι ότι ήταν ψεύτικο...

Η υπάλληλος και οι άλλες τρεις που βρίσκονταν στις θέσεις εργασίας τους άρχισαν τις φωνές. Ήταν τόσο δυνατές, που διαπέρασαν την τζαμαρία και ακούστηκαν στο δρόμο, που εκείνη την ώρα ήταν γεμάτος από κόσμο.

Μπροστά από τις τζαμαρίες των ΕΛΤΑ συγκεντρώθηκαν περαστικοί στην προσπάθειά τους να δουν ποιος φώναζε, καλώντας σε βοήθεια. Οι φωνές των γυναικών, που έσωσαν με αυτό τον τρόπο τα ταμεία του υποκαταστήματος, ήταν αρκετές για να τρομοκρατηθεί ο ληστής.

Βλέποντας τους πολλούς συγκεντρωμένους που παρακολουθούσαν από το δρόμο τις κινήσεις του, αντιλήφθηκε ότι είχε «χτυπήσει» σε λάθος ώρα και με λάθος τρόπο. Βέβαιος για τον κίνδυνο που διέτρεχε να συλληφθεί, εγκατέλειψε σε λίγα λεπτά τις προσπάθειές του και το έβαλε στα πόδια.

Στην έξοδό του ένας ηλικιωμένος βρέθηκε μπροστά του, κόβοντας το δρόμο του προς την ελευθερία... «Τι κάνεις;», προσπάθησε ο ηλικιωμένος να τον σταματήσει. «Φύγε από μπροστά μου, θα σου φέρω το όπλο στο κεφάλι», τον απείλησε ο παρ’ ολίγον ληστής και εξαφανίστηκε μπροστά στα έκπληκτα μάτια πλήθους κόσμου που παρακολουθούσε τις κινήσεις ενός πρωτόβγαλτου, όπως φαίνεται, ληστή.

Στο υποκατάστημα έσπευσαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, ενώ κλήθηκε συνεργείο σήμανσης. Περιγραφές οι υπάλληλοι που ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο με τον δράστη δεν ήταν σε θέση να δώσουν, αφού έκρυβε τα χαρακτηριστικά του προσώπου του με κουκούλα. Το μόνο που είδαν ήταν ότι επρόκειτο για άντρα μετρίου αναστήματος. Ο δράστης αναζητείται.
www.taxydromos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: