25.12.09

«Κύματα» εκδρομέων έφθασαν στη Μαγνησία...


Στην κορύφωσή της βρίσκεται η τουριστική κίνηση στο Νομό Μαγνησίας, καθώς κατά κύματα και με όλα τα μεταφορικά μέσα, καταφθάνουν και οι τελευταίοι εκδρομείς στους διάφορους τουριστικούς προορισμούς, για να περάσουν αυτό το εορταστικό τριήμερο.

Πλήθος εκδρομέων έχει ήδη καταφθάσει ή κατευθύνεται σε προορισμούς κυρίως του ορεινού όγκου του Πηλίου, ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας, περισσότεροι από 5.000 επισκέπτες αναμένεται να καταλύσουν σε ξενοδοχεία και παραδοσιακούς ξενώνες της περιοχής.

«Υπάρχει πλέον πολύ μεγάλη δυσκολία να...
βρει κανείς δωμάτιο, σε καταλύματα του ορεινού όγκου του Πηλίου», τόνισε χθες στη «Μαγνησία» ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων κ. Κώστας Λεβέντης, καθώς όπως είπε οι πληρότητες ξεπερνούν πλέον το 95% και σε ορισμένες περιπτώσεις φθάνουν στο 100%.

Διαθέσιμα δωμάτια υπάρχουν μόνον στην πόλη του Βόλου, σε παραθαλάσσιους προορισμούς και στην περιοχή της Νέας Αγχιάλου, ανέφερε ο κ. Λεβέντης, για να προσθέσει ότι φέτος σε σχέση με πέρυσι, άνοιξαν λιγότερα καταλύματα σε παραθαλάσσιους τουριστικούς προορισμούς, με αποτέλεσμα τα ήδη λειτουργούντα να παρουσιάζουν ομοίως πολύ αυξημένες πληρότητες.

Τα τραίνα
Αυξημένη είναι η κίνηση στο Σιδηροδρομικό Σταθμό του Βόλου και τα δρομολόγια των τραίνων παρουσίαζαν αυξημένες πληρότητες.

Ωστόσο, όπως διευκρινίστηκε από υπαλλήλους του ΟΣΕ, δεν θα υπάρξει κάποια αλλαγή ως προς τα ισχύοντα δρομολόγια από και προς το Βόλο ούτε θα γίνουν έκτακτα για την εξυπηρέτηση του κοινού.

Η μόνη αλλαγή που έχει υπάρξει, πρόσθεσαν, είναι ότι ο Οργανισμός προχώρησε στην προσθήκη βαγονιών σε συρμούς που κινούνται προς τη Θεσσαλονίκη, λόγω της αυξημένης κίνησης που υπάρχει, μετά την κατολίσθηση που σημειώθηκε στα Τέμπη.

Yπεραστικά λεωφορεία και λιμάνι
Ιδιαίτερα αυξημένη είναι η κίνηση στο σταθμό του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας, καθώς εκτός των κανονικών, πέντε έκτακτα δρομολόγια πραγματοποιήθηκαν προς την Αθήνα για την εξυπηρέτηση του κοινού, ενώ σήμερα έχουν προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν οκτώ.

Επίσης, προς την Αθήνα, ανήμερα των Χριστουγέννων θα γίνουν τρία δρομολόγια στις 7π.μ., 3μ.μ. και 1π.μ., ενώ από την Αθήνα προς το Βόλο θα γίνουν δύο δρομολόγια στις 7:30 και στις 8:30 το πρωί.

Για τη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκαν τρία έκτακτα δρομολόγια με τα λεωφορεία του Υπεραστικού ΚΤΕΛ, ενώ τρία ακόμη εκτός των κανονικών, έχουν προγραμματιστεί για σήμερα.

Έκτακτα δρομολόγια, όπως ανέφερε ο αντιπρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ κ. Πολυμενίδης, θα προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν επίσης την Κυριακή 27 και τη Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου, ανάλογα βέβαια, με την κίνηση που θα υπάρξει.

Σημειώνεται ότι μικρή αύξηση παρουσίαζε και η κίνηση στο λιμάνι του Βόλου, χωρίς να χρειαστεί ωστόσο να ληφθούν κάποια μέτρα για την εξυπηρέτηση των εκδρομέων που θα ταξίδευαν προς τα νησιά των Βορείων Σποράδων ούτε να αυξηθούν τα δρομολόγια των πλοίων.
www.magnesianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: