25.5.09

ΔΝΤ: Πάγωμα μισθών στην Ελλάδα...

Επισημαίνει ότι οι μισθολογικές αυξήσεις είναι υψηλές!...
Στον υπουργό Οικονομίας Γιάννη Παπαθανασίου παραδίδεται τη Δευτέρα το προκαταρκτικό πόρισμα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την ελληνική οικονομία.
Ο Διεθνής Οργανισμός εκτιμά ότι το έλλειμμα θα κινηθεί στο 6% του ΑΕΠ και το χρέος θα παραμείνει σε επίπεδα υψηλότερα του 100% του ΑΕΠ για τα δύο συνεχόμενα χρόνια, 2009 και 2010.
Ειδικότερα για το χρέος, το ΔΝΤ εκτιμά ότι σταδιακά ο πληθωρισμός και τα επιτόκια θα αυξηθούν. Ως εκ τούτου το δημόσιο θα δανείζεται ακριβότερα και ο προϋπολογισμός θα επιβαρύνεται ακόμα περισσότερο.
Το ΔΝΤ εμφανίζεται αντίθετο στην...

αύξηση των φόρων για περιορισμό του ελλείμματος. Εκτιμά ότι το πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας είναι οι δαπάνες

Διατυπώνει επίσης επιφυλάξεις για κάποια μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση – εν μέσω οικονομικής κρίσης- όπως η μείωση του τέλους ταξινόμησης στα αυτοκίνητα. Εκτιμά ότι η κίνηση αυτή θα έχει ως αποτέλεσμα να χαθούν έσοδα, χωρίς παράλληλα να οδηγήσει σε τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας.

Το κλιμάκιο του Διεθνούς Οργανισμού εκτιμά ότι το 25% που ανακοίνωσε η κυβέρνηση ότι εγγυάται στα στεγαστικά δάνεια είναι ιδιαιτέρως υψηλό ποσοστό.

Συστήνει τέλος σκληρά μέτρα για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, επισημαίνει ότι οι μισθολογικές αυξήσεις είναι υψηλές και ζητά εκ νέου αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα.
Σκαι

Δεν υπάρχουν σχόλια: