29.5.09

Ασπίδες...


Του Δημήτρη Μητρόπουλου
ΟΤΑΝ Ο αρχηγός αρπάζει σπαθί κι ασπίδα και βγαίνει μπροστά από το στράτευμα για να σκιαχτούν οι εχθροί, ξέρεις ότι υπάρχει πρόβλημα. Όχι ότι θα ΄θελε κανείς να δει τον Καραμανλή με πανοπλία. Ωστόσο, η προτελευταία εβδομάδα των ευρωεκλογών είδε τον Πρωθυπουργό να παίρνει τη μάχη επάνω του. ΓΙΑΤΙ; ΔΙΟΤΙ το περασμένο Σαββατοκύριακο η Ν.Δ. είχε συσπείρωση 50% και στοιχεία στη διάθεσή της ότι η διαφορά από το ΠΑΣΟΚ ήταν τέσσερις μονάδες και βάλε. Η εκστρατεία δεν έβγαινε με τη Μαριέττα. Οι κορυφαίοι ψιλο-κρύβονται ή είναι σε λευκή απεργία. Άρα ο Καραμανλής δεν είχε παρά τον εαυτό του να βασιστεί. Τις πλατείες δεν....
μπορούσε να τις γεμίσει. Όλοι οι κατά καιρούς συγκεντρωσιάρχες της Ν.Δ.- μικροί και μεγάλοιέχουν να λένε πόσο περισσότερο κόσμο είχαν οι ίδιες εκδηλώσεις στο παρελθόν. Άρα δεν υπήρχε άλλη λύση από την πλατεία της τηλεόρασης.

ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ ένας Καραμανλής που έδινε μιάμιση συνέντευξη Τύπου τον χρόνο κατά μέσον όρο ως Πρωθυπουργός δέχθηκε να βγει τετ α τετ στο γυαλί με δημοσιογράφο. Η άσκηση απέδειξε ότι πολλές ερωτήσεις- ιδίως δε τα σκάνδαλα- δεν επιδέχονται απαντήσεις. Η γλώσσα του σώματος- με κινήσεις των ώμων και θεατρικές χειρονομίες- αποδείχθηκε πιο αποκαλυπτική από τα λόγια του αέρα.

ΟΙ ΤΗΣ Ν.Δ. περίμεναν πολλά και από το χθεσινοβραδινό ντιμπέιτ. Εκεί ο Καραμανλής ήταν πιο ζεστός από το 2007-κυρίως γιατί ξέρει ότι το κόμμα του υστερεί. Ωστόσο, το κυκλικό σχήμα ερωτήσεων και απαντήσεων, αλλά και η παρουσία πέντε πρωταγωνιστών δεν βοήθησαν τον Πρωθυπουργό. Ακόμη χειρότερα: ο Καραμανλής υποχρεώθηκε πολλές φορές να ανεβάσει τόνουςπροφανώς γιατί δεν αισθανόταν πειστικός.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Η Ν.Δ. έβγαζε χθες το πρωί μια αισιοδοξία ότι υπάρχει δυναμική κλεισίματος της διαφοράς. Ωστόσο, όλα αυτά θυμίζουν το περίφημο «τίναγμα της ψόφιας γάτας». Είναι ο σπασμός του γατιού που πέφτει από ψηλό όροφο στο πεζοδρόμιο, δίνοντας την εντύπωση πως προσγειώθηκε πάλι με τα τέσσερα. Δυστυχώς όμως είναι ψόφιο.
{ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΕΣ}ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: