31.5.09

Και πέμπτο κρούσμα της νέας γρίπης εντοπίστηκε στην Ελλάδα...


Το πέμπτο κρούσμα της νέας γρίπης (Η1Ν1) επιβεβαιώθηκε την Κυριακή. Πρόκειται για άνδρα ηλικίας 30 ετών, ο οποίος βρίσκεται υπό ιατρικό έλεγχο. Σε καλή κατάσταση η υγεία των τελευταίων τριών ασθενών της νέας γρίπης, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.
Στις 31 Μαΐου ανιχνεύτηκε και νέο περιστατικό της νέας γρίπης Α (Η1Ν1) σε άνδρα ηλικίας 30 ετών. Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας ο ασθενής τελεί υπό ιατρική παρακολούθηση και ακολουθεί τις προβλεπόμενες διαδικασίες.
Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Υγείας προσθέτει ότι από τα τρία τελευταία περιστατικά της νέας γρίπης στην Ελλάδα, ο ένας εκ ...

των ασθενών επέστρεψε στην οικία του το Σάββατο, ενώ οι άλλοι δύο παραμένουν στο Νοσοκομείο προς νοσηλεία με ήπια κλινική συμπτωματολογία.

«Επισημαίνεται ότι δεν υπάρχει κανένας ιδιαίτερος λόγος ανησυχίας. Το ΕΚΕΠΥ και το ΚΕΕΛΠΝΟ όπως και όλος ο Τομέας Υγείας βρίσκονται σε εγρήγορση και αντιμετωπίζουν όλες τις περιπτώσεις» αναφέρει η ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή εντοπίστηκε ότι μια 23χρονη Ελληνίδα που επέστρεψε στις 28 Μαΐου από τη Νέα Υόρκη έπασχε από τον ιό της νέας γρίπης.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, τουλάχιστον 15.920 άτομα έχουν προσβληθεί επισήμως από τον ιό Η1Ν1 σε 57 χώρες.
NewsΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: