31.5.09

Το πρώτο πάρτι χωρίς καπνό...

Τριάντα ημέρες πριν την οριστική διακοπή του καπνίσματος σε όλους τους δημόσιους χώρους...
Αντίστροφα μετά ο χρόνος στην Ελλάδα για την απαγόρευση – από την 1η Ιουλίου – του καπνίσματος σε όλους του δημόσιους χώρους.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος (31 Μαΐου) πραγματοποιήθηκε στο Μετρό του Συντάγματος ενημερωτική ημερίδα για τις καταστροφικές συνέπειες του καπνίσματος, με τη συμμετοχή εθελοντών αλλά και καρκινοπαθών, όπου όσοι το επιθυμούσαν μπορούσαν να κάνουν σπιρομέτρηση, την εξέταση δηλαδή διάγνωσης των παθήσεων του πνεύμονα. Επιπλέον, το...
βράδυ της Κυριακής πραγματοποιείται στο Γκάζι το πρώτο πάρτι χωρίς καπνό.

Υπολογίζεται ότι περίπου 1 δισ. εκατό εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο είναι δέσμιοι του τσιγάρου, ενώ στην Ελλάδα 7.000 άτομα νοσούν ετησίως από τον καρκίνο του πνεύμονα, ενώ το 95% κάτω των 50 ετών που παθαίνουν έμφραγμα είναι καπνιστές.

Όπως εξηγεί στο ΣΚΑΪ ο κ. Κωνσταντίνος Παγκράτης, πνευμονολόγος στο Νοσοκομείο «Άγιος Σάββας», το τσιγάρο προκαλεί καρκίνο του πνεύμονα, χρόνια αποφραχτική πνευμονοπάθεια (η λεγόμενη «νόσος των καπνιστών»), καρδιοαγγειακές παθήσεις, ακόμα και ανδρική στειρότητα.

"Μαγικά φίλτρα για τη διακοπή του καπνίσματος δεν υπάρχουν", τονίζει στο ΣΚΑΪ ο διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του νοσοκομείου "Άγιος Σάββας" κ. Γιώργος Πολίτης.
Σκαι

Δεν υπάρχουν σχόλια: