25.5.09

Μ. Βρετανία : τελευταία στην Ευρώπη στην ηλεκτρική ανακύκλωση...


Oι Βρετανοί είναι οι χειρότεροι στην Ευρώπη στην ανακύκλωση ηλεκτρικού εξοπλισμού, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε και αφορούσε στην ανακύκλωση των ηλεκτρικών συσκευών.
Η γνωστή εταιρεία ηλεκτρονικών υπολογιστών, Dell, για λογαριασμό της οποίας πραγματοποιήθηκε η έρευνα, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι λιγότεροι από τους μισούς κατοίκους της Βρετανίας ανακυκλώνουν συχνά τον ηλεκτρονικό εξοπλισμό τους, έναντι του εντυπωσιακού ποσοστού της τάξεως του 80% των Γερμανών.
Πιο συγκεκριμένα, οι Ουαλοί είναι οι χειρότεροι όταν έρχεται η ώρα της ανακύκλωσης, καθώς ένα...
ποσοστό 20% δεν το έχει κάνει ποτέ. Θεωρείται μάλιστα ότι η Μεγάλη Βρετανία δημιουργεί τόσα ηλεκτρικά απόβλητα, ώστε να γεμίζει το στάδιο του Wembley έξι φορές το χρόνο.

Ο Σύμβουλος Περιβάλλοντος, Tony Juniper, σημείωσε πως «η έλλειψη οικολογικής συνείδησης είναι σοβαρό πρόβλημα».

Ο πρώην διευθυντής της ομάδας Φίλοι της Γης είπε τα εξής σωστά λόγια: «Οι κυβερνήσεις όλων των χωρών πρέπει να καταστήσουν την ανακύκλωση των παλαιών ηλεκτρικών συσκευών τόσο μεγάλη κοινοτοπία, όσο είναι και η ανακύκλωση χαρτιού, πλαστικού και γυαλιού».

Επιπλέον, σύμφωνα με μία ακόμη έρευνα, μέσα σε κάθε σπίτι υπάρχουν κατά μέσο όρο 2,4 τηλεοράσεις, 1,6 υπολογιστές, 2,4 κονσόλες παιχνιδιών, 3 κινητά τηλέφωνα και 2,2 mp3 players.
cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: