6.5.09

Νέα μέθοδος φέρνει επανάσταση στην αντισύλληψη για τους άνδρες...

Οι επιστήμονες πιστεύουν πως είναι ένα βήμα πιο κοντά στην δημιουργία του πλέον αποτελεσματικού αντισυλληπτικού για άνδρες.

Οι επιστήμονες στο Κέντρο Εθνικής Έρευνας για τον Οικογενειακό Σχεδιασμό του Πεκίνου πραγματοποίησαν εγχύσεις που είχαν ως βάση την τεστοστερόνη μία φορά το μήνα επί δύο χρόνια σε 1000 υγιείς άνδρες 20 ως 45 ετών. Μόλις το 1% αυτών απέκτησαν παιδί με τη σύντροφό τους-δηλαδή μόνο ο ένας στους 100 άνδρες- στη διάρκεια των δοκιμών, ενώ όλοι είχαν τουλάχιστον ένα παιδί, πριν αρχίσουν οι δοκιμές.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη έρευνα που έγινε ποτέ για την αποτελεσματικότητα αντισυλληπτικής ουσίας για άνδρες με βάση της την...

τεστοστερόνη.

Καμία αντισυλληπτική μέθοδος δεν προσφέρει προστασία 100%. Το ποσοστό των γυναικών που μένουν έγκυες, αν και παίρνουν το αντισυλληπτικό χάπι, κυμαίνεται στο 1-2%. Το ίδιο αποτελεσματική φαίνεται να είναι και η νέα μέθοδος που απευθύνεται στους άνδρες.

«Για τα ζευγάρια που ήθελαν ή έπρεπε να έχουν εναλλακτική λύση, πέρα από το χάπι των γυναικών, οι επιλογές περιορίζονταν στην εκτομή του σπερματικού πόρου, τη διακεκομμένη συνουσία και τα προφυλακτικά. Η μελέτη μας δείχνει ότι ένα ανδρικό ορμονικό αντισυλληπτικό μπορεί να παραχθεί και να δώσει τη λύση», επισήμανε ο Δρ. Γι Κουν Γκου, ο οποίος συμμετείχε στην έρευνα.

Ωστόσο, οι ειδικοί επισημαίνουν πως χρειάζονται περισσότερες δοκιμές για να ελεγχθεί η ασφάλεια της νέας μεθόδου. Αν και οι επόμενες δοκιμές έχουν επιτυχία και επιβεβαιωθεί η ασφάλεια της ουσίας, η νέα μέθοδος θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ευρέως σε πέντε χρόνια. Με τη χρήση της περιορίζεται η παραγωγή δύο ορμονών, διαταράσσοντας την παραγωγή σπέρματος.
Από ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: