6.5.09

Ενας πρωθυπουργός, μία κόρη εκτός γάμου και ένα διαζύγιο...

ΡΩΜΗ «Δεν νομίζω ότι υπάρχει ενδεχόμενο να σωθεί ο γάμος μου. Δεν ξέρω αν το επιθυμώ αυτή τη φορά» είπε ο ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι απαντώντας στη δημοσίως εκφρασμένη επιθυμία τής συζύγου του Βερόνικα Λάριο να πάρουν διαζύγιο και στα δηκτικά της σχόλια στον ιταλικό Τύπο τις τελευταίες ημέρες για το πρόσωπό του. Παράλληλα φουντώνουν οι φήμες ότι μια 18χρονη από τη Νάπολι, με την οποία ο «Καβαλιέρε» έχει συχνές συναντήσεις τον τελευταίο καιρό, είναι εκτός γάμου κόρη του.

«Για να πω την αλήθεια, ίσως και να υπάρχει βάση για να ασκήσω αγωγή για συκοφαντική δυσφήμηση, αλλά νομίζω ότι είναι καλύτερα να αφήσω τα πράγματα ως έχουν» είπε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Corriere della Sera», αν και μόλις προ ημερών είχε ισχυριστεί ότι«είναι ένα προσωπικό ζήτημα» για το οποίο δεν θα μιλούσε. Εν όψει των επικείμενων ευρωεκλογών παραμένει ασαφές το κατά πόσον η λήξη του γάμου του θα επηρεάσει τη δημοτικότητα του «Καβαλιέρε» και του κόμματός του.

Δύσκολα θα έλεγε κανείς ότι ο έγγαμος βίος του ζεύγους Μπερλουσκόνι- Λάριο υπήρξε ανέφελος. Ο «Καβαλιέρε», με την αθεράπευτη αδυναμία του στις νεαρές αιθέριες υπάρξεις, δεν παρέλειπε συχνά πυκνά να...

προκαλεί τριγμούς στον γάμο του.

«Συχνά είμαι πιστός» έχει δηλώσει. «Αναγκάστηκε να πάρει αυτή την απόφαση», είπε η κυρία Λάριο, έπειτα από 29 χρόνια σχέσης και 19 χρόνια γάμου, για την αίτηση διαζυγίου τους, υπαινισσόμενη τα συζυγικά ατοπήματα του ιταλού πρωθυπουργού.

Λίγες ημέρες νωρίτερα η απόφαση του κ. Μπερλουσκόνι να εντάξει τέσσερις διακεκριμένες στάρλετ του τηλεοπτικού πανθέου χωρίς πολιτική εμπειρία στο ευρωπαϊκό ψηφοδέλτιο του κόμματος Λαός της Ελευθερίας είχε προκαλέσει έκρηξη θυμού από πλευράς της κυρίας Λάριο, η οποία έστειλε e-mail διαμαρτυρίας στο ειδησεογραφικό πρακτορείο ΑΝSΑ. Στην επιστολή της μιλούσε για «έλλειψη αιδούςκαι αυτοσυγκράτησης της εξουσίας», χαρακτηρίζοντας την επιλογή του κόμματος του «Καβαλιέρε» «αδιάντροπηκαι ποταπή». Ο κ. Μπερλουσκόνι υπεραμύνθηκε των επιλογών του υποστηρίζοντας ότι οι νεαρές καλλονές δεν διέθεταν μόνον ομορφιά, αλλά και μόρφωση.

Πριν από δύο χρόνια ο κ. Μπερλουσκόνι ικέτευε δημοσίως την κυρία Λάριο να τον συγχωρήσει για το «ανάρμοστο» κομπλιμέντο που είχε κάνει στη Μάρα Καρφάνια, μια καλλονή του χώρου της τηλεόρασης, από εκείνες που συχνά του τραβούν την προσοχή. Λίγες ημέρες πριν από την εκλογική αναμέτρηση που θα έκρινε αν ο κ. Μπερλουσκόνι θα εξέτινε και τρίτη θητεία ως πρωθυπουργός, η κυρία Λάριο με επιστολή της στην εφημερίδα «La Repubblica» απαιτούσε να αποκατασταθεί η αξιοπρέπειά της. Τώρα η κατάσταση μοιάζει να έχει αντιστραφεί: «Η Βερόνικα θα πρέπει να μου ζητήσει δημοσίως συγγνώμη και πάλι δεν ξέρω αν θα είναι αρκετό.Είναι η τρίτη φορά που μου παίζει αυτό το παιχνίδι κατά τη διάρκεια μιας προεκλογικής εκστρατείας. Αυτό πάει πολύ» δήλωσε στην εφημερίδα «Corriere della Sera».

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «La Repubblica» την Κυριακή, η κυρία Λάριο επιθυμεί να ρίξει την αυλαία στον γάμο της και να πάρει διαζύγιο όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και χωρίς να δημιουργήσει περαιτέρω δημόσια αντιπαράθεση με τον σύζυγό της. Στην απόφασή της φαίνεται ότι έχει συμβάλει και η «αδυναμία» που δείχνει ο κ. Μπερλουσκόνι στη 18χρονη Λετίτσια Νοέμι, για τα γενέθλια της οποίας ο ιταλός πρωθυπουργός μετέβη στη Νάπολι.

Οπως είναι γνωστό, το ζευγάρι ζούσε χωριστά τα τελευταία χρόνια. Οι Ιταλοί είχαν συνηθίσει το απροκάλυπτο φλερτ του κ. Μπερλουσκόνι με διάφορες νεαρές καλλονές και τις δημόσιες εκφράσεις αγανάκτησης της κυρίας Λάριο. Ετσι, το διαζύγιό τους ενδέχεται απλώς να αποσπάσει την προσοχή του ιταλικού λαού από την προεκλογική εκστρατεία του κυβερνητικού κόμματος στις ευρωεκλογές του Ιουνίου και να μην πλήξει ιδιαιτέρως τη δημοτικότητα του «Καβαλιέρε».

Oκ. Μπερλουσκόνι χαίρει μεγάλης εκτίμησης στη χώρα του, γεγονός που οφείλεται εν μέρει στην αταξία που επικρατεί στον χώρο της Αριστεράς μετά την παραίτηση του Βάλτερ Βελτρόνι, του μεγαλύτερου πολιτικού του αντιπάλου, από την ηγεσία του Δημοκρατικού Κόμματος. Θετικά έχουν λειτουργήσει και οι χειρισμοί του για την αντιμετώπιση των συνεπειών του καταστρεπτικού σεισμού της 6ης Απριλίου στη Λ΄Ακουιλα. Μετά το συμβάν και παρά το γεγονός ότι η Ιταλία βρίσκεται εν μέσω της χειρότερης ύφεσης των τελευταίων 60 ετών η δημοτικότητά του ανέβηκε τέσσερις μονάδες, αγγίζοντας το 56%. Γεγονός όμως παραμένει ότι η συγκυρία κάθε άλλο παρά ευνοϊκή είναι για τον «Καβαλιέρε». Σύμφωνα με αναλυτές, αν το ζεύγος αναλωθεί σε εκατέρωθεν λεκτικές επιθέσεις και δυσμενείς αποκαλύψεις, είναι βέβαιο ότι το διαζύγιο θα πλήξει την εικόνα του ιταλού πρωθυπουργού και θα έχει πολιτικό κόστος για το κόμμα του Λαού της Ελευθερίας.

ΗΒερόνικα Λάριο στηλιτεύει μεν δημοσίως την αδυναμία του συζύγου της στις νεαρές στάρλετ, όμως και η ίδια ήταν ένα «κορίτσι του ελαφρού θεάματος» όταν γνωρίστηκε με τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι το 1980. Την εποχή εκείνη έγινε η «πέτρα του σκανδάλου» καθώς για τα μάτια της χώρισε ο μεγιστάνας από την πρώτη του σύζυγο Κάρλανταλ Ολιο, με την οποία είχε δύο παιδιά. Η 24χρονη τότε Βερόνικα χόρευε τολμηράκαι μάλιστα γυμνόστηθη σε μια σκηνή- σε θέατρο του Μιλάνου. «Με έκανε να χάσω το μυαλό μου» έχει πει ο «Καβαλιέρε» για εκείνη.

Εκτοτε η σήμερα 52χρονη Λάρ ιο αποφεύγει συστηματικά τα φώτα της δημοσιότητας. Κατά καιρούς έχει κατηγορηθεί ότι, ενώ απολαμβάνει τα οφέλη τού να είναι σύζυγος του δεύτερου πλουσιότερου ανθρώπου της Ιταλίας, δεν διστάζει να καταφέρεται εναντίον του δημοσίως, υποστηρίζοντας παράλληλα τις προσωπικές της αριστερές πεποιθήσεις. Το 2003 κυκλοφορούσε μάλιστα η φήμη ότι διατηρούσε σχέσεις με τον αριστερό καθηγητή Φιλοσοφίας ΜάσιμοΚατσιάρι .

Ερωμένη ή θυγατέρα;

ΡΩΜΗ.


Εκείνο που έδωσε τη χαριστική βολή στον δεύτερο γάμο του «Καβαλιέρε» είναι η αμφιλεγόμενη σχέση του με τη Λετίτσια Νοέμι, ένα 18χρονο μοντέλο από τη Νάπολι. Αγνωστο παραμένει αν πρόκειται για την τελευταία ερωτική κατάκτηση του ιταλού πρωθυπουργού ή αν πρόκειται- όπως εντόνως φημολογείται, χωρίς να έχει αποδειχθεί- για δικό του παιδί, γεννημένο εκτός γάμου.

Την περασμένη εβδομάδα ο ιταλός πρωθυπουργός «πετάχτηκε» ως τη Νάπολι για να παρευρεθεί στα 18α γενέθλια της νεαρής και να της χαρίσει ένα βαρύτιμο περιδέραιο με διαμάντια. Η ίδια αναφέρεται στον κ. Μπερλουσκόνι χρησιμοποιώντας την εξαιρετικά οικεία προσφώνηση «ο μπαμπάκας» , ενώ έχει δηλώσει ότι πηγαίνει συχνά στο Μιλάνο και στη Ρώμη για να τον συναντήσει, «αφού ο καημένος έχει πολλή δουλειά και δεν μπορεί να έρχεται συνέχεια στη Νάπολι».

Ο «Καβαλιέρε» ισχυρίζεται ότι γνώριζε τη Λετίτσια από την εποχή όπου ο πατέρας της ήταν οδηγός του πρώην πρωθυπουργού Μπετίνο Κράξι, ενώ δικαιολόγησε την παρουσία του στα γενέθλιά της ως κοινωνική υποχρέωση. «Στα πάρτι των τριών δικών μας παιδιών, όταν το καθένα έγινε 18 ετών, δεν ήρθε, αν και ήταν καλεσμένος...» αντέτεινε η κυρία Λάριο.

Κατά καιρούς εξάλλου έχουν κυκλοφορήσει ανεπιβεβαίωτες φήμες για διάφορα παιδιά εκτός γάμου του «Καβαλιέρε».
Από ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: