23.5.09

«Τα παπαγαλάκια λένε αλήθεια»...

Του ΠΑΝΟΥ ΣΩΚΟΥ
Προσαρμοσμένη στον δημοψηφισματικό και διλημματικό χαρακτήρα των ευρωεκλογών και τη συνολική πολιτική αναμέτρηση που επιδιώκει το ΠΑΣΟΚ είναι η διαφημιστική του καμπάνια που άρχισε πριν από μερικές μέρες.

Κύριος στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι να αναδείξει τις διαφορές του με τη Ν.Δ. και, εκτός της νίκης του στις ευρωεκλογές, επιδιώκει να προετοιμάσει το έδαφος και για την αυτοδυναμία του στις εθνικές εκλογές.

Θετικές αναφορές

Στην τηλεόραση ήδη έχει αρχίσει η...

προβολή των θεματικών διαφημιστικών σποτ, που για την ώρα έχουν θετική αναφορά, επικεντρώνουν δηλαδή στις θέσεις του ΠΑΣΟΚ απέναντι στις προτεραιότητες που θέτουν οι πολίτες και δεν ασχολούνται με την αρνητική εικόνα της κυβέρνησης, το έργο της και τα σκάνδαλά της.

Υπάρχουν στα συρτάρια του ΠΑΣΟΚ και σποτ αρνητικής διαφήμισης, αλλά αν θα τα χρησιμοποιήσει θα εξαρτηθεί από το περιεχόμενο της καμπάνιας της Ν.Δ. «Δεν θα μείνει αναπάντητη μια αρνητική διαφήμιση της Ν.Δ., είμαστε έτοιμοι να την αντιμετωπίσουμε», είπε ο γραμματέας επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ Παύλος Γερουλάνος.

Στο ΠΑΣΟΚ σκέφτηκαν προχθές να βγάλουν σποτ που να απαντά στα παπαγαλάκια της Ν.Δ., δηλαδή «να αναφέρονται στο καταστροφικό έργο της κυβέρνησης». Ωστόσο σε σύσκεψη που έγινε στην Ιπποκράτους αποφασίστηκε τελικά να μην το κάνουν γιατί εκτίμησαν ότι τα «παπαγαλάκια» αποδομούνται από μόνα τους και οι πολίτες σε δεύτερη σκέψη αντιλαμβάνονται ότι τα παπαγαλάκια τελικά λένε την αλήθεια...

Τα δύο συνθήματα

Η καμπάνια του ΠΑΣΟΚ:

1 Επικεντρώνεται στα εξής δύο κεντρικά συνθήματα που είναι:

- «Ψηφίζουμε για την Ευρώπη αποφασίζουμε για την Ελλάδα». Το σύνθημα αυτό σύμφωνα με τον γραμματέα επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ Παύλο Γερουλάνο, δηλώνει τον διλημματικό χαρακτήρα των εκλογών, τη σημασία που έχει η Ευρώπη στην Ελλάδα και το πού πάει η Ελλάδα.

- Το σύνθημα «πρώτα ο πολίτης» αναδεικνύει την κοινωνική διάσταση της αναμέτρησης και έχει αναφορά και στα ελλείμματα και στην ανεργία και στη φτώχεια και στην υποβάθμιση της υγείας- όλα αυτά που θέλει να αλλάξει το ΠΑΣΟΚ.

2 Είναι θεματική και κάθε σποτ θα αναδεικνύει συγκεκριμένους τομείς που πάσχουν, καθώς και τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ, όπως είναι η πράσινη ανάπτυξη, τα εργασιακά δικαιώματα, η ύπαιθρος, η κοινωνική ασφάλισης, η ασφάλεια των πολιτών, η παιδεία, η υγεία κ.ά. Κεντρικό πρόσωπο είναι ο Γ. Παπανδρέου, που δεσμεύεται για τις αλλαγές που προτείνει το ΠΑΣΟΚ.

Με κάθε τρόπο

3 Αναπτύσσεται με διάφορους τρόπους:

- Με ομιλίες του Γ. Παπανδρέου σε ανοιχτές συγκεντρώσεις σε διάφορες πόλεις. Εχει ήδη κάνει στην Πάτρα, την Κοζάνη, την Ξάνθη και θα κάνει άλλες τέσσερις στη Λάρισα, στο Ηράκλειο, στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα.

- Με στοχευμένες επισκέψεις του σε δημόσιες υπηρεσίες ή φορείς που σηματοδοτούν τις προτεραιότητες των προτάσεων του ΠΑΣΟΚ (όπως π.χ. η επίσκεψη στο ΙΚΑ, που σηματοδοτεί το βάρος που θέλει να δώσει στην κοινωνική ασφάλιση, η επίσκεψή του στο ΚΕΠΥΟ που είναι συνυφασμένη με την αλλαγή του φορολογικού συστήματος).

- Με ομιλίες και τηλεοπτικές εμφανίσεις των υποψήφιων ευρωβουλευτών του -κυρίως όμως των Γ. Παπακωνσταντίνου, Συλβάνας Ράπτη και Σταύρου Λαμπρινίδη.

- Με τη διαφήμιση στην τηλεόραση, στο ραδιόφωνο, στον Τύπο, στο Διαδίκτυο, σε κοινόχρηστους χώρους με γιγαντοαφίσες.

Και YouTube

- Ιδιαίτερη έμφαση δίνει φέτος το ΠΑΣΟΚ στο Διαδίκτυο καθώς έχει αξιοποιήσει όλες του τις δυνατότητες. Εχει δημιουργήσει κανάλι στο YouTube και σελίδες στο facebook, στο delicious, στο flicker, στο twitter... Η αξιοποίηση του Διαδικτύου στοχεύει στην επαφή με νέους, με ακτιβιστές, με πολίτες που παραμένουν απαθείς με τις ευρωεκλογές και τους οποίους θέλει να προσεγγίσει το ΠΑΣΟΚ.

- Ακολουθείται και ο παραδοσιακός τρόπος: Εχει στήσει 170 περίπτερα σε ισάριθμα σημεία της χώρας από τα οποία μοιράζεται υλικό και καταγράφονται οι ψηφοφόροι του που επιθυμούν να έρθουν σε επαφή με τις οργανώσεις του.
Από την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: