3.5.09

Η «ΚΟΥΛΤΟΥΡΙΑΡΑ» ΛΟΗ...

Του Κοσμά Βίδου
Γερή η μπάζα της εκπομπής της την περασμένη Κυριακή και η Βάσια Λόη δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά της. Γιατί διέθετε και Ηλία Ψινάκη για την απαραίτητη (και αβάστακτη) ελαφρότητα του «Τv weekend» της και Αννα Συνοδινού (!) για να μπει στο μάτι των εχθρών της που τη θεωρούν ικανή μόνο για τα σαχλά, τα αβασάνιστα, τα ευτελή. Τι κατάφερε; Να επιβεβαιώσει πανηγυρικά τους οχτρούς. Αποδεικνύοντας ότι αν τα μεταξωτά βρακιά θέλουν επιδέξιους πισινούς έτσι και η σοβαρή δημοσιογραφία- και όχι αυτό το αδιευκρίνιστο πράγμα που σερβίρει η Λόη- θέλει ρεπόρτερ, αν όχι επιδέξιους, τουλάχιστον ενημερωμένους. Πράγμα που η παρουσιάστρια του Αlter και οι συνεργάτες της δεν ήταν, όπως φάνηκε από τη συνέντευξη με τη Συνοδινού. Η οποία βγήκε στον...

αέρα κεφάτη και χαριτωμένη και άρχισε να μιλάει μπροστά στην εκστατική Λόη («να την ευχαριστήσουμε πάρα πολύ για τη μεγάλη τιμή που μας έκανε!») και τους πανελίστες της για την καριέρα της, για την πρόσφατη εμφάνισή της στα «Ματωμένα χώματα», ακόμη και για τα ελληνοτουρκικά. Αναφερόμενη ενίοτε και στον σύζυγό της Γ. Μαρινάκη. Με το όνομα του οποίου έκλεισε και η συνέντευξη:

«Μπορώ να σας φιλήσω;»τη ρώτησε ο συνεργάτης της Λόη, ο οποίος αμφιβάλλω αν ήξερε ποια είναι στην πραγματικότητα η Συνοδινού.

«Να με φιλήσετε! Γιατί όχι; Δεν νομίζω να ζηλέψει ο κ. Μαρινάκης»είπε εκείνη γελώντας με νάζι. Οπως με νάζι γέλασε και η Λόη.

▅... ΚΑΙ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΠΟΥ ΤΡΕΧΟΥΝ
Αγνοώντας, όπως αποδείχτηκε από την αντίδρασή της, ότι ο Μαρινάκης από τότε που είχε μαγνητοσκοπηθεί η συνομιλία ως τη στιγμή που προβαλλόταν είχε πεθάνει. Ετσι, όχι μόνο η συντετριμμένη (όπως διαβάζαμε στον Τύπο) από τον χαμό του συντρόφου της (και πρωταθλητή του τριπλού κατά τη δεκαετία του ΄50) Συνοδινού εμφανίστηκε μέσα στην καλή χαρά (καθώς η συνέντευξή της ήταν «κονσέρβα»), αλλά και η Λόη πιάστηκε ανενημέρωτη. Πώς να το κάνουμε; Αλλο να μιλάς «με τον πολυαγαπημένο μας Ηλία Ψινάκη»ο οποίος παίζει στο ίδιο (lifestyle) γήπεδο με τις καρακαηδόνες της μεσημεριανής κουτσομπολίστικης ζώνης και άλλο με μια καλλιτέχνιδα, η ζωή και η προσφορά της οποίας δεν έχουν θέση στα τηλεοπτικά μπλα μπλα. Λεπτομέρειες για την καθημερινότητα της οποίας δεν (μπορείς να) γνωρίζεις από τη στιγμή που δεν έχεις καμία επαφή με τον κόσμο της. Ομως, δεν ήξερες δεν ρώταγες; Πρόκειται για τη βασική αρχή της δημοσιογραφίας. Εξάλλου δεν χρειαζόταν μεγάλη προσπάθεια εκ μέρους της Λόη για να μάθει ότι ο Μαρινάκης είχε αποχωρήσει εις τόπον χλοερόν, τόπον αναπαύσεως. Αν διάβαζε εφημερίδα θα το γνώριζε, αφού τα της κηδείας του είχαν ήδη δημοσιευτεί. Αυτό κάνει πάντα ο δημοσιογράφος: διαβάζει προσεκτικά τις εφημερίδες, ώστε να είναι ενημερωμένος, να γλιτώνει από κακοτοπιές και παγίδες καθώς η είδηση τρέχει, και ποτέ δεν μπορείς να γνωρίζεις πότε οι καλπάζουσες εξελίξεις θα σε ξεπεράσουν και θα σε εκθέσουν. Ούτε αυτό το γνώριζε η κυρία Λόη. Η οποία, παρεμπιπτόντως, έχει κάνει αίτηση για να γίνει μέλος της ΕΣΗΕΑ (Ενωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών). Να υποθέσω ότι κατά τις παραδοσιακές εξετάσεις φρόντισαν να μην τη ρωτήσουν... δύσκολα πράγματα, αλλά περιορίστηκαν σε ερωτήσεις για τις πρόσφατες εξελίξεις στη ζωή του Νίνο, του Κώστα Καραφώτη και της Κατερίνας Παπουτσάκη; Αυτά τα παίζει στα δάχτυλα των χεριών της η δαιμόνια ρεπόρτερ. Τα υπόλοιπα, τα περί Συνοδινού και άλλων πολυπαινεμένων αλλά ξένων στον κόσμο της πλασμάτων, τα θέλει απλώς για να προσθέσει λίγο λούστρο στην εικόνα της.
Από τη στήλη on air, ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: