8.9.20

NYT: «O Tραμπ έχασε την οικονομική του υπεροχή έναντι του Μπάιντεν»...

trump_biden
Σύμφωνα με δημοσίευμα των «Νew York Times», ο Τζο Μπάντεν, ο Δημοκρατικός που έλαβε το προεδρικό χρίσμα, προηγείται στις δημοσκοπήσεις σχεδόν 8 μονάδες έναντι του Ρεπουμπλικάνου προέδρου σε εθνικό επίπεδο, σε λιγότερο από δύο μήνες που είναι οι εκλογές στις ΗΠΑ.

Είναι γεγονός ότι... ο Αμερικανός πρόεδρος έχασε την οικονομική του υπεροχή έναντι του πολιτικού του αντιπάλου, όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει το αμερικανικό δημοσίευμα.

Με τον Τραμπ να αποκαλεί ηλίθιο και χαζό τον Δημοκρατικό του αντίπαλο από το βήμα του Λευκού Οίκου και τον Τζο Μπάιντεν να ανταπαντά λέγοντας πως ο πρόεδρος είναι δειλός, οι New York Times υποστηρίζουν ότι οι χρηματοδότες με τα παχυλά πορτοφόλια γυρνούν την πλάτη στον Αμερικανό πρόεδρο.

Ο Μπάιντεν κατάφερε να συγκεντρώσει πάνω από 300 εκατομμύρια δολάρια τον Αύγουστο με τις δωρεές να εκτινάσσονται μόλις ανακοίνωσε ότι το σκληρό καρύδι - πρώην εισαγγελέας, Καμάλα Χάρις ή ο «θηλυκός Ομπάμα» όπως πολλοί την αποκαλούν, θα αναλάβει την αντιπροεδρία εάν διαβεί το κατώφλι του Λευκού Οίκου.

Η Σίλικον Βάλεϊ και η Γουόλ Στρητ Τζέρναλ βάζουν γερά το χέρι στην τσέπη για να στηρίξουν τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ επί προεδρίας Ομπάμα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος έκανε ένα σοβαρό λάθος. Δεν επένδυσε σε χρηματοδότες για την επανεκλογή του, Στο διαδίκτυο, δεν υπήρξε καμία προσπάθεια από το επιτελείο του για να βρει νέους δωρητές ή και για να ανανεώσει αυτούς που ήδη τον στήριξαν για την εκλογή του.

Από τα 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια που είχε συγκεντρώσει το Ρεπουμπλικανικό κόμμα από τις αρχές του 2019 έως τον Ιούλιο, έχουν ήδη δαπανηθεί περισσότερα από 800 εκατομμύρια δολάρια. Για ορισμένους αυτό κάποτε θα ήταν αδιανόητο.

Ο Μπραντ Παρσκέιλ, πρώην διευθυντής της εκστρατείας του Τραμπ, αποκαλούσε την πολεμική μηχανή του Τραμπ για την επανεκλογή του ως «ασταμάτητο ζογκλέρ».

Ωστόσο, οι συνεντεύξεις με περισσότερα από δώδεκα νυν και πρώην στελέχη της εκστρατείας και συμμάχους του Τραμπ δείχνουν ότι έχουν χαθεί εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια, όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει το επίμαχο δημοσίευμα.

Μερικές από τις μεγάλες δαπάνες της εκστρατείας φαίνονταν πιο σχεδιασμένες για να ευχαριστήσουν τον Τραμπ παρά να κερδίσουν τους ψηφοφόρους. Τα περισσότερα εκατομμύρια δαπανήθηκαν για διαφημίσεις στη σταθερά Δημοκρατική Ουάσιγκτον, όπως ανέφερα οι Times.

Από την χρήματα που συγκεντρώθηκαν, δαπανήθηκαν 11 εκατομμύρια δολάρια για διαφημίσεις στο Super Bowl για να ανταγωνιστεί τον πρώην υποψήφιο των Δημοκρατικών, δισεκατομμυριούχο Μάικλ Μπλούμπεργκ.

Ο νέος επικεφαλής της εκστραείας του Τραμπ, Bill Stepien, έκτοτε επέβαλε «μια σειρά μέτρων οικονομικής ενίσχυσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: