24.9.20

Έρχεται νέα «λίστα Πέτσα» με απευθείας αναθέσεις...


Tην ώρα που δεν έχουν κοπάσει οι αντιδράσεις που προκάλεσε η λίστα Πέτσα με τα 20 εκατομμύρια ευρώ στα ΜΜΕ για τον κορονοϊό, η κυβέρνηση προχωρά σε νέο δωράκι προς τα media.

Σε... άσχετο σχέδιο νόμου, αυτό με τα μέτρα για τους πλημμυροπαθείς, πέρασε διάταξη που προβλέπει απευθείας αναθέσεις υπηρεσιών επικοινωνίας, κατά παρέκκλιση των κείμενων διατάξεων, για την ενημέρωση του κοινού για τον κορονοιό.

Συγκεκριμένα στη διάταξη αναφέρεται:.. Λαμβάνοντας υπόψη τα καθημερινά επιδημιολογικά δεδομένα υπάρχει ανάγκη ενημέρωσης των πολιτών για θέματα προστασίας της δημόσιας υγείας κι αποτροπής της διασποράς του κορονοϊού. Ως εκ τούτου, ειναι απαραίτητη η ανάθεση σε κατεπειγουσα βάση υπηρεσιών επικοινωνίας αι ενημέρωσης, κατά παρέκκλιση ειδικότερων διατάξεων, με τη διαδικασία διαπραγμάτευσης χωρίς προηγούμενη δημοσίευση. 

Η εν λόγω διαδικασία αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο που παρέχεται από τις διατάξεις των σχετικών οδηγιών της Ευρωπαϊκής Ενωσης και επιτρέπει την ανάθεση συμβάσεων για την κάλυψη αναγκών που σχετίζονται με την πανδημία του κορονοϊού.

Με άλλη ρύθμιση του νομοσχεδίου χορηγείται προσαυξημένη έκπτωση για διαφημιστικές δαπάνες. Σύμφωνα με το άρθρο 8, η διαφημιστική δαπάνη εκπίπτει προσαυξημένη από τα ακαθάριστα έσοδα των επιχειρήσεων κατά 100% το 2020 και 60% το 2021...

Δεν υπάρχουν σχόλια: