8.9.20

Big problem...


Είναι πολλά τα λεφτά που κινούνται γύρω από τα τηλεσκουπίδια. Τόσα, που θα βρίσκονται πάντα πρόθυμοι «υπάλληλοι» να υπερασπίζονται τις άθλιες επιλογές του εργοδοτικού καρτέλ των βαρόνων της ιδιωτικής τηλεόρασης λέγοντάς μας να... αλλάξουμε κανάλι αν δεν μας αρέσουν οι βιαστές 

 Το πρόβλημα δεν είναι τόσο οι «παίκτες» του «Big Brother». To πρόβλημα είναι το ίδιο το «Big Brother», που επιλέγει αυτούς τους «παίκτες» για να ιντριγκάρει το κοινό του. 

 Κι ακόμη μεγαλύτερο είναι το πρόβλημα με τον τηλεοπτικό σταθμό που επιλέγει παιχνίδια όπως το «Big Brother» με τους συγκεκριμένους «παίκτες» για να ανεβάσει την τηλεθέασή του ποντάροντας στα ταπεινότερα ένστικτα μια οφθαλμολαγνικής κατηγορίας πολιτών. 

 Κι ακόμα χειρότερο γίνεται το πρόβλημα όταν οι υπερασπιστές των reality shows και οι απολογητές αυτού του είδους «ψυχαγωγικών προγραμμάτων» σου λένε ότι έχεις πάντα το δικαίωμα, ως τηλεθεατής, να αλλάξεις κανάλι ή να κλείσεις την τηλεόραση αν δεν σου αρέσει το προϊόν που σου προσφέρουν. 

Τόσο απλά. Σαν να κλείνεις τα μάτια μπροστά στη χυδαιότητα. Σαν να αποστρέφεις το βλέμμα από τη βαρβαρότητα. Και κάπως έτσι να λύνεται το πρόβλημα. Όταν δεν το βλέπεις - ή κάνεις πως δεν το βλέπεις. Γιατί αυτό μας λένε. Αν δεν σου αρέσει αυτό που βλέπεις, κοίτα αλλού ή κλείσε τα μάτια. Αλλά μην τολμήσεις να ζητήσεις κάτι διαφορετικό, κάτι καλύτερο. 

Κι αν σου βρομάνε τα σκουπίδια που σου σερβίρουμε, κλείσε τη μύτη σου. Αλλά μην τολμήσεις να ζητήσεις κάτι που έστω δεν θα ζέχνει. Εσύ μείνε με την ψευδαίσθηση της δύναμης του τηλεκοντρόλ, αλλά και την ατομική ευθύνη τής επιλογής των προγραμμάτων που παρακολουθείς - και μέχρι εκεί. 

Και, σε τελική ανάλυση, δεν φταίνε αυτοί που παράγουν και προβάλλουν τηλεοπτικά σκουπίδια, αλλά εσύ που τα καταναλώνεις. Ελεύθερη αγορά είναι η ιδιωτική τηλεόραση, σου λένε, που απευθύνεται σε ελεύθερους τηλεθεατές, που έχουν την ελευθερία να διαλέξουν το σκουπίδι που τους βρομάει λιγότερο, αλλά δεν έχουν το δικαίωμα να διεκδικήσουν μια άλλου είδους ψυχαγωγία και ενημέρωση χωρίς σκουπίδια. 

 Γιατί η ελευθερία τού τηλεθεατή δεν επιτρέπεται να αμφισβητεί την ελευθερία του επιχειρηματία να κερδοσκοπεί εις βάρος της κοινωνίας. Γιατί είναι πολλά τα λεφτά που κινούνται γύρω από τα τηλεσκουπίδια. 

Τόσα, που ούτε οι υποτίθεται ρυθμιστικές και εποπτεύουσες αρχές δεν τολμούν να παρέμβουν και να βάλουν τέλος στην κατρακύλα της ιδιωτικής τηλεόρασης. 

 Τόσα, που θα βρίσκονται πάντα πρόθυμοι «υπάλληλοι» να υπερασπίζονται τις άθλιες επιλογές τού εργοδοτικού καρτέλ των βαρόνων της ιδιωτικής τηλεόρασης λέγοντάς μας να αλλάξουμε κανάλι αν δεν μας αρέσουν οι βιαστές... 

 Κατσάκος Πέτρος - Στα ψιλά 

 Πηγή:avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: