29.4.20

Super League 1: «Σέντρα» με... ένταση στην τηλεδιάσκεψη...


Οι… αποστάσεις δεν εμπόδισαν τους ανθρώπους του ποδοσφαίρου να τσακωθούν σε μια τηλεδιάσκεψη που είχε προγραμματιστεί με κεντρικό ζήτημα την επανέναρξη του πρωταθλήματος και ...
πώς μπορεί να γίνει αυτή.

Υπενθυμίζουμε ότι στην τηλεδιάσκεψη συμμετέχουν οι Βαγγέλης Μαρινάκης και Γιάννης Αλαφούζος εκπροσωπώντας τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό αντίστοιχα μαζί με τη Λίνα Σουλούκου και τον Δημήτρη Αγραφιώτη ο πρώτος, και τον Λεωνίδα Μπουτσικάρη ο δεύτερος. Την ΑΕΚ εκπροσωπεί ο Μηνάς Λυσάνδρου, που είναι και πρόεδρος της λίγκας, τον ΠΑΟΚ ο Μάκης Γκαγκάτσης, ενώ τον Άρη ο Θόδωρος Καρυπίδης. Επίσης παρόντες είναι οι Πουρσανίδης (ΟΦΗ), Κοξένογλου (Ατρόμητος), Πιαλόγλου (Ξάνθη), Τσικνής (Λαμία), Κούγιας (ΑΕΛ), Μποροβήλος (Αστέρας Τρίπολης), Λούτσος (Βόλος) και Αντωνίου (ΕΠΟ), ενώ δεν εκπροσωπείται ο Παναιτωλικός.

Οι εκπρόσωποι των ΠΑΕ θεωρητικά σήμερα θα αποφάσιζαν για την ολοκλήρωση της σεζόν με την διεξαγωγή τουλάχιστον των playoffs, ωστόσο όλα θα εξαρτηθούν από τις εξαγγελίες που θα κάνει η κυβέρνηση την Πέμπτη το απόγευμα (18:00), αλλά με την έναρξη της τηλεδιάσκεψης προέκυψε η πρώτη εστία έντασης.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης εξαπέλυσε φουλ επίθεση κατά του ΠΑΟΚ και του Ιβάν Σαββίδη κατηγορώντας τον πως είναι… λεκές για το ποδόσφαιρο και αποκαλώντας τον Ρώσο.

«Ο ΠΑΟΚ και ο ιδιοκτήτης του δεν πρέπει να ξεφτιλίζουν το ελληνικό ποδόσφαιρο στο εξωτερικό. Ο Σαββίδης και ό,τι έχει κάνει είναι λεκές στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο ΠΑΟΚ και ο ιδιοκτήτης του δεν πρέπει να ξεφτιλίζουν το ελληνικό ποδόσφαιρο στο εξωτερικό γιατί μόνος πρεσβευτής του είναι ο Ολυμπιακός», είπε ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Ολυμπιακός και πρόσθεσε: «Ό,τι έχει κάνει ο Σαββίδης στο ελληνικό ποδόσφαιρο και στην επιχειρηματικότητα αποτελούν λεκέδες και για το ελληνικό ποδόσφαιρο και για το επιχειρείν».

Όταν του επισημάνθηκε από τον πρόεδρο της λίγκας, Μηνά Λυσάνδρου, ότι ο Ιβάν Σαββίδης απουσιάζει, η απάντηση που έλαβε ήταν: «Τις περισσότερες φορές δεν είναι ο παρών Σαββίδης, Ρώσος είναι, στην Ρωσία είναι. Μόνο μέσω τηλεφώνου και Skype. Όλη την βρώμικη δουλειά την κάνει ο Γκαγκάτσης. Εμείς στον Ολυμπιακό, ο πρόεδρος του ή κανένας παράγοντας του δεν έχει μπει στο γήπεδο με πιστόλια. Εμείς πληρώσαμε το γήπεδο που χτίσαμε και δεν πήραμε επιχορηγήσεις».

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΟΚ πέρασε στην αντεπίθεση. «Του επιστρέφονται όλοι οι χαρακτηρισμοί μεταξύ των οποίων και ο ρατσιστικός χαρακτηρισμός. Είναι εκνευρισμένος πιθανότατα για την Επιτροπή Δεοντολογίας, αλλά ο εκνευρισμός του δεν δικαιολογεί να αναφέρεται και στην επιχειρηματική επιφάνεια του Ιβάν Σαββίδη που πρόσφατα απέδειξε ακόμη μια φορά με την επένδυση άνω των 200 εκατομμυρίων σε περίοδο κρίσης. Λεκέδες είναι οι στημένοι αγώνες και τα Πακιστανικά τηλέφωνα», τόνισε ο Μάκης Γκαγκάτσης.

Όσον αφορά το πρωτάθλημα και τη συνέχειά του, ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέφερε: «Μπορούμε να ξεκινήσουμε τις προπονήσεις 5-6 Μαΐου χωρίς χρήση εγκαταστάσεων, γυμναστηρίων και αποδυτηρίων. Εμείς θα συναινέσουμε σε αποφάσεις που θα βοηθήσουν άλλες ομάδες έστω κ αν χάσει χρήματα ο Ολυμπιακός λόγω της πρωτοφανούς κρίσης που υπάρχει στο ποδόσφαιρο».

Κι ενώ εκεί κάπου φάνηκε να έχει κοπάσει η ένταση η ηρεμία διήρκησε λίγο για να ακολουθήσει ο  δεύτερος γύρος αντιπαράθεσης που είχε τους ίδιους πρωταγωνιστές με επίκεντρο αυτή τη φορά την κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης άφησε ξανά αιχμές κατά του ΠΑΟΚ, όταν άκουσε τον Μάκη Γκαγκάτση να αναφέρει πως και ο «Δικέφαλος του Βορρά» είναι υπέρ. «Ο ΠΑΟΚ ήταν ο πρώτος που βγήκε από την κεντρική διαχείριση. Ο Ολυμπιακός είναι θετικός στην κεντρική διαχείριση μόνο αν ξεκαθαρίσουν τα ιδιοκτησιακά καθεστώτα. Δηλαδή δεν είναι δυνατόν να μιλάμε για κεντρική διαχείριση και η Ξάνθη να είναι η δεύτερη ομάδα του ΠΑΟΚ. Ή ο Βόλος που τον έχουν κάνει έκτρωμα. Ή ομάδες όπως ο Παναιτωλικός για τον οποίο υπάρχουν ερωτηματικά», ανέφερε το αφεντικό της ερυθρόλευκης ΠΑΕ.

Μάλιστα, ο έτερος εκπρόσωπος του Ολυμπιακού, Δημήτρης Αγραφιώτης, απευθυνόμενος στον Φώτη Κωστούλα είπε: «Πήρατε χαρτάκι από τον κύριο Γκαγκάτση. Όσο υπάρχουν ομάδες δορυφόροι στη Λίγκα, δεν θα υπάρχει κεντρική διαχείριση».

Ο ισχυρός άνδρας του Παναιτωλικού αντέδρασε ζητώντας να ανακαλέσουν και πρόσθεσε πως δεν έχει ανάγκη να ανέβει στο άρμα κανενός. «Πρέπει να ντρέπεται ο κ. Αγραφιώτης. Πείτε μου για ποιο λόγο να γίνω δορυφόρος. Πάρτο πίσω... Δηλαδή οποίος δεν είναι με τον Ολυμπιακό, είναι εχθρός του;», τόνισε.

Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ εξήγησε τους λόγους για τους οποίους ο ΠΑΟΚ αποχώρησε από την κεντρική διαχείριση. «Ο ΠΑΟΚ αποχώρησε διότι το 2015 αντιμετωπίστηκε με εμπορικούς όρους του 2007. Ο Ιβάν Σαββίδης έχει αποδείξει σε όλους πως όταν πρόκειται για συμφέρον του ποδοσφαίρου και των ασθενέστερων ομάδων, βάζει σε δεύτερο ρόλο το συμφέρον του ΠΑΟΚ», είπε, ενώ απάντησε στις αιχμές περί πολυϊδιοκτησίας του Ολυμπιακού λέγοντας: «Να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Και οι δικαστικές υποθέσεις για τα στημένα ματς. Όπως και η υπόθεση Τζηλου για το αν εμπλέκεται κάποια ομάδα».

Υπέρ της κεντρικής διαχείρισης τάχθηκαν τόσο ο Γιάννης Αλαφούζος για λογαριασμό του Παναθηναϊκού, όσο και ο Αλέξης Κούγιας από πλευράς ΑΕΛ παρότι έχει σε ισχύ συμβόλαιο με τη Nova. Γενικότερα οι ομάδες έδειξαν να συμφωνούν στο κομμάτι της κεντρικής διαχείρισης, πλην του Ολυμπιακού που τόνισε δια στόματος του Βαγγέλη Μαρινάκη πως «Λέμε όχι στην κεντρική διαχείριση όσο υφίστανται τα ιδιοκτησιακά καθεστώτα Ξάνθης και Βόλου».


Πηγή sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: