30.4.20

"Κάντε μαζικές προσλήψεις και στηρίξτε το ΕΣΥ"...


Την ανάγκη να σταθεί η κρατική ευθύνη «στο ύψος των περιστάσεων» και να αξιοποιηθεί ο χρόνος που κερδήθηκε μέχρι σήμερα για τη θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας, υπογράμμισε ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας κατά την ομιλία του στη Βουλή, προειδοποιώντας ότι...
διαφορετικά «η κατάσταση μπορεί να γίνει ανεξέλεγκτη εν όψει ενός πιθανού νέου κύματος πανδημίας το επόμενο διάστημα».

«Το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή αντιμετώπισε την κρίση με υψηλό αίσθημα ευθύνης. Ο ελληνικός λαός προσάρμοσε τη ζωή του για να προστατευθεί και να προστατεύσει. Ό,τι κερδήθηκε, κερδήθηκε με τις θυσίες του λαού» επισήμανε, ενώ αναφερόμενος στην επόμενη μέρα είπε πως «η ατομική ευθύνη πρέπει να στηρίζεται σε ένα ολοκληρωμένο κρατικό σχέδιο προστασίας της υγείας, των δικαιωμάτων των εργαζομένων».


Ο Δημήτρης Κουτσούμπας επανέλαβε την ανάγκη ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος υγείας με μαζικές προσλήψεις προσωπικού και επέρριψε ευθύνες σε όλα τα πολιτικά κόμματα που κυβέρνησαν για το γεγονός ότι το ΕΣΥ οδηγήθηκε στα πρόθυρα της κατάρρευσης.



«Μπορείτε να αποκλείσετε ότι αυξημένα θύματα μπορεί να υπάρξουν και στην Ελλάδα σε περισσότερο βάθος χρόνου; Κανείς δεν μπορεί» είπε.
Προέβλεψε επίσης ότι «ο τερματισμός της καραντίνας θα αποκαλύψει ότι κρίσιμοι χώροι όπως οι χώροι εργασίας, τα σχολεία, τα ΜΜΜ, είναι εντελώς απροετοίμαστοι».

«Είναι δικαιολογημένη η ανησυχία για το άνοιγμα των σχολείων. Αφήστε την ανθυγιεινή διαχείριση της μιζέριας και σταματήστε να παίζεται με την αγωνία του κόσμου» πρόσθεσε. «Τα σχολεία θα πρέπει να τηρούν όλα τα μέτρα προστασίας. Να γίνουν ακόμη και μαζικά τεστ» σημείωσε, χαρακτηριστικά.

Έκανε επίσης λόγο για «συντριπτικό πλήγμα» στα εργασιακά δικαιώματα. «Ό,τι αντεργατικό μέτρο είχατε στη φαρέτρα σας το δοκιμάσατε» είπε απευθυνόμενος στην κυβέρνηση.


Δεν υπάρχουν σχόλια: