30.4.20

Με τη σκέψη στην πρώτη κατοικία, η ομιλία του πρωθυπουργού στη Βουλή...


Αναφορά στο θέμα της προστασίας για την πρώτη κατοικία αναμένεται να κάνει το πρωί της Πέμπτης ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του στην προγραμματισμένη συζήτηση που θα γίνει στην Ολομέλεια της Βουλής. 

Σημειώνεται πως...
η τηλεδιάσκεψη για το εν λόγω ζήτημα συνεχιζόταν μέχρι αργά το βράδυ της Τετάρτης, μεταξύ των θεσμών και του υπουργείου Οικονομικών. Στόχος της κυβέρνησης είναι η ολιγόμηνη παράταση του ισχύοντος καθεστώτος προστασίας για την πρώτη κατοικία, το οποίο τυπικά λήγει την Πέμπτη, 30 Απριλίου.

Η συζήτηση στη Βουλή

Η κυβερνητική πολιτική σχετικά με τις οικονομικές επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης στην Ελλάδα είναι το αντικείμενο της συζήτησης που έχει θα διεξαχθεί στις 11 το πρωί της π.μ. την Πέμπτη στην Ολομέλεια της Βουλής. Η συζήτηση γίνεται κατόπιν αιτήματος του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, σύμφωνα με το άρθρο 142Α του Κανονισμού της Βουλής -«Ανακοινώσεις και δηλώσεις της κυβέρνησης ενώπιον της Βουλής».

 Στην εθνική αντιπροσωπεία θα απευθυνθεί ο πρωθυπουργός και δικαίωμα να λάβουν το λόγο και να αναπτύξουν τις απόψεις τους, θα έχουν και οι πρόεδροι των Κοινοβουλευτικών Ομάδων της αντιπολίτευσης.

Συζήτηση, κατόπιν αιτήματος του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, σύμφωνα με το άρθρο 142Α του Κανονισμού της Βουλής, είχε γίνει και τον περασμένο Φεβρουάριο, με αντικείμενο την ενημέρωση του Σώματος για την κυβερνητική πολιτική σχετικά με τα εργασιακά θέματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: