30.4.20

Επιχείρηση αποποίησης της ευθύνης για το σκάνδαλο των ΚΕΚ...



Στην αντεπίθεση πέρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη δευτερολογία του στη Βουλή, όπου είναι σε εξέλιξη η συζήτηση για τους χειρισμούς της πανδημίας κυρίως για το μέτωπο της οικονομίας.

Όμως...
για το φιάσκο της τηλεκατάρτισης, που αναγκάστηκαν να πάρουν πίσω άρον άρον, ο πρωθυπουργός κινήθηκε στη λογική της στρεψοδικίας και παρά τις αποκαλύψεις για τις σχέσεις των ιδιοκτητών των πλατφορμών με τη Ν.Δ., επιχείρησε να στρέψει αλλού το βάρος.

Ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι «εμείς το πήραμε πίσω γιατί δεν προσέφερε ποιοτική τηλεκατάρτιση».


«Αυτός είναι ο λόγος που το πήραμε πίσω» επέμεινε για να προσθέσει πως «την αγορά των ΚΕΚ δεν τη δημιουργήσαμε, τη βρήκαμε».

Απευθυνόμενος στα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως «και εσείς δίνατε πολλά λεφτά» για να υποστηρίξει τελικά ότι «αν υπάρχει υποψία σκανδάλου τότε βαραίνει εσάς περισσότερο, γιατί στην τελική εμείς δεν τα δώσαμε».

Κατά τ΄ άλλα είπε ότι διαπιστώνει πως πρόκειται για «μια προβληματική αγορά» και ότι πρέπει να διορθωθεί.

Επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ
Ο πρωθυπουργός ανέβασε τους τόνους απαντώντας στην κριτική που του άσκησε νωρίτερα ο Αλ. Τσίπρας και με εμφανή ειρωνική διάθεση είπε προς τα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε «Μένουμε ίδιοι και απαράλλαχτοι».

«Θα περίμενα μεγαλύτερη γενναιότητα και αναγνώριση αυτού που πέτυχε η χώρα», είπε.

Απαντώντας στις επικρίσεις για εγκαθίδρυση ενός επικίνδυνου και ολοκληρωτικού συστήματος εξουσίας είπε: «Μου έκανε εντύπωση η χρήση της λέξης "ολοκληρωτισμός". Όταν χρησιμοποιείται η λέξη αναφέρεται σε καθεστώτα όπως η ναζιστική Γερμανία, αυτά που έκανε ο Στάλιν, στη Βόρεια Κορέα κλπ».

«Να είμαστε λίγο προσεκτικοί όταν χρησιμοποιούμε λέξεις με τόσο μεγάλο φορτίο. Δεν τιμούν ούτε τη δημοκρατία μας, ούτε τη μεγάλη προσπάθεια την οποία κάνουμε σε αυτή την αίθουσα για να βρούμε ένα κοινό τόπο», τόνισε.

Αιχμές για τον ΣΥΡΙΖΑ άφησε λέγοντας επίσης πως: «Θα ακούτε κι εσείς τους ψιθύρους "τι θα γινόταν αν..." Ευτυχώς δεν θα μάθουμε».

Κριτική άσκησε και για το πρόγραμμα «Μένουμε Όρθιοι» που έχει παρουσιάσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό «το πραγματικό κόστος της πρότασής σας είναι 24 δισ.» και όχι 14,3 δισ. όπως λέει η αξιωματική αντιπολίτευση.

«Άρα ή θα πρέπει να δανειστείτε ή να σπάσετε τα δεσμευμένα χρήματα που εσείς βάλατε στην άκρη. Εμείς αυτό δεν θα το κάνουμε. Θέλουμε εφεδρείες» είπε ο Κυρ. Μητσοτάκης.

«Εκπέμπετε μια μιζέρια», είπε για τον ΣΥΡΙΖΑ σε άλλο σημείο και σχολίασε πως «είναι κατάκτηση για τη χώρα μετά από δέκα χρόνια ταλαιπωρίας να έχουμε θετικά δημοσίευματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: