30.4.20

Φορέας του κορονοϊού κι ο Ρώσος πρωθυπουργός...



Μετά τον Μπόρις Τζόνσον, τον πρώτο πρωθυπουργό που διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό, και ο πρωθυπουργός της Ρωσίας, Μιχαήλ Μισούστιν, αποδείχθηκε ότι είναι φορέας της νόσου, σύμφωνα με το...
ρωσικό πρακτορείο RIA Novosti.

Αφότου βγήκε θετικός στο τεστ για τον κορωνοϊό, ο Μισούστιν έχει τεθεί σε αυτοαπομόνωση.

Ανέλαβε καθήκοντα πρωθυπουργού τον Ιανουάριο, ενώ η είδηση της διάγνωσής του φτάνει τη στιγμή που η Ρωσία βρίσκεται στην πρώτη δεκάδα της παγκόσμιας λίστας των θυμάτων κορωνοϊού, με πάνω από 100.000 μολύνσεις.

Τα μέλη του ρωσικού πρωθυπουργικού επιτελείου που ήρθαν σε επαφή με τον Μισούστιν θα υποβληθούν σε διαγνωστικά τεστ.

«Μόλις τώρα έμαθα ότι τα τεστ κορωνοϊού που έκανα, ήταν θετικά» δήλωσε ο Ρώσος πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια τηλεσύνδεσης που είχε με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο Μισούστιν πρότεινε τον πρώτο αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Αντρέι Μπελοούσοφ ως υποψήφιο για την θέση ασκώντα χρέη πρωθυπουργού κατά την περίοδο που θα ασθενεί: «Η κυβέρνηση θα συνεχίσει να εργάζεται κανονικά, εγώ σχεδιάζω να βρίσκομαι ενεργά σε επαφή μέσω τηλεφώνου και τηλεσυνδέσεων για όλα τα βασικά ζητήματα. Ως προσωρινά ασκώντα χρέη πρωθυπουργού προτείνω την υποψηφιότητα του (πρώτου αντιπροέδρου) Αντρέι Ρεμόβιτς Μπελοούσοφ».

Ο Ρώσος πρόεδρος ευχήθηκε στον Μιχαήλ Μισούστιν ταχεία ανάρρωση. «Θα ήθελα να σας ευχηθώ να αναρρώσετε το συντομότερο δυνατόν, περαστικά σας», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος απευθυνόμενος στον Ρώσο πρωθυπουργό.

Το τηλεοπτικό δίκτυο «Ρωσία-24» μετέδωσε την συνομιλία αυτή Πούτιν-Μισούστιν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: