30.11.19

Αξιοι (παραπλανητές) οι λογογράφοι του νεότερου Μητσοτάκη...


Eχω μια μανία... παιδιόθεν (τρόπος του λέγειν). Διαβάζω τις ομιλίες των πολιτικών, ολόκληρες όχι αποσπάσματα. Μόνο έτσι μπορείς να ανακαλύψεις ό,τι...
υπέροχο(μαργαριτάρια τα λέμε) κρύβεται εκεί μέσα. 
Στην χτεσινή του Κυριάκου Μητσοτάκη στο συνέδριο της ΝΔ δεν μένω στα κοινότοπα και κούφια συνθήματα (όλα τα κόμματα χρησιμοποιούν τέτοια), του τύπου.. "ανανεωθήκαμε σε ιδέες και πρόσωπα" (κάτι ξέρει επ' αυτού ο φέρελπις, άρτι παραιτηθείς, διοικητής Πατέρας της Καρδίτσας) ή το κλεμμένο "το μέλλον αρχίζει τώρα". 
Πρόσεξα κάτι άλλο. Οτι ο νεότερος Μητσοτάκης πιστεύει, αφού έτσι είπε, ότι την "φιλελεύθερη μεταρρύθμιση" στην Ελλάδα διακόνησαν τέσσερις πολιτικοί(το αντιγράφω όπως το είπε): "Από τον Ελευθέριο Βενιζέλο μέχρι τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, από τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη μέχρι τον Κώστα Καραμανλή και τον Αντώνη Σαμαρά"!

Ετσι. Ολα μαζί, αχταρμάς. Ολοι ίσα κι όμοια. Μεταρρυθμιστής κι ο Βενιζέλος (άντε κι ο παλιός Καραμανλής), "μεταρρυθμιστές" κι ο Καραμανλής ο νεότερος κι ο Σαμαράς (αφήνω στην άκρη τον παλιότερο Μητσοτάκη, για ευνόητους λόγους). Αλήθεια, ποια μεταρρύθμιση-έστω μία- άφησαν οι τελευταίοι;Και πώς γίνεται, διάβολε, με τόσες "μεταρρυθμίσεις" από το 2004 μέχρι και το 2014 να παραδώσουν τη χώρα χρεοκοπημένη;

Αξιοι (παραπλανητές) οι λογογράφοι του νεότερου Μητσοτάκη. Αντε, στην επόμενη ομιλία να προσθέσουν στους "μεταρρυθμιστές" και τον ίδιο, είναι ικανοί. Για να γελάσει και το παρδαλό κατσίκι πάνω στον μεταρρυθμιστικό οίστρο του.

Γιώργος Καρελιάς (FB)

Δεν υπάρχουν σχόλια: