30.11.19

Συλλήψεις για την επίθεση στη Χάγη...



ΕΙΚΟΝΕΣ - ΒΙΝΤΕΟ...

Η ολλανδική αστυνομία συνέλαβε έναν ύποπτο για την επίθεση με μαχαίρι την Παρασκευή σε εμπορικό δρόμο της Χάγης.

Ο...
δράστης διέφυγε μετά την επίθεση η οποία πραγματοποιήθηκε σε ένα μεγάλο κατάστημα στο κέντρο της πόλης, προκαλώντας πανικό ανάμεσα στο πλήθος του κόσμου που βρισκόταν εκεί για τις εκπτώσεις της Black Friday.

Σε ανακοίνωση η ολλανδική αστυνομία αναφέρει πως συνέλαβε έναν 35χρονο άνδρα για το περιστατικό χωρίς να δίνει περισσότερες πληροφορίες. Ο άνδρας αναμένεται να οδηγηθεί στο αστυνομικό τμήμα προκειμένου να γίνει ανάκριση.

Σύμφωνα με τις αρχές δεν υπήρχε άμεση ένδειξη τρομοκρατικού κινήματος, ωστόσο δεν απέκλεισαν το σενάριο αυτό. Για τους ερευνητές «όλα τα σενάρια παραμένουν ανοικτά».



Παράλληλα, οι τραυματίες πήραν εξιτήριο από το νοσοκομείο αργά το βράδυ της Παρασκευής. Πρόκειται για τρεις εφήβους, ένα 13χρονο αγόρι από τη Χάγη και δύο κορίτσια 15 ετών, η μία από το Άλφεν άαν ντεν Ριν και η άλλη από το Λάιντερσορπ. Δεν γνωρίζονταν μεταξύ τους, δήλωσε η αστυνομία, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων ANP.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε σε ένα μεγάλο κατάστημα της «Γκρότε Μαρκστράατ», μιας πολυσύχναστης αρτηρίας της μεγαλύτερης εμπορικής συνοικίας της πόλης.



Στιγμιότυπα που κοινοποιήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν πανικοβλημένους πελάτες να τρέχουν για να απομακρυνθούν από το σημείο.



Δεν υπάρχουν σχόλια: