29.11.19

Έχει λόγο ύπαρξης το ΚΙΝΑΛ...

  ...σαν "φερετζές" της ΝΔ;...
Τελικά συνεχίζει να ελέγχει τα υπολείμματα ενός σχήματος που εγκατέλειψε τον ιστορικό του τίτλο και εμφανίζεται ως "Κίνημα Αλλαγής", ουσιαστικά λόγω...
χρεοκοπίας του προηγούμενου κομματικού ΑΦΜ. Και τι ειρωνεία, με τη νέα πολιτική ταυτότητα υλοποιεί μια μόνο αλλαγή! Την σχεδόν τυφλή στήριξη της Δεξιάς στην χειρότερη μάλιστα αυταρχική μορφή της, μετά την μεταπολίτευση.


Γιατί ακολουθούν αυτόν τον αδιέξοδο δρόμο; Ένα δρόμο που αποκλείει κάθε πιθανότητα να συγκινήσουν μεγάλα πλήθη και να γίνουν διακριτός πόλος στο χώρο της κεντροαριστεράς; Καθόλου δεν ενοχλούνται που έγιναν μαύρο πρόβατο σε όλη την Ευρώπη και παράδειγμα προς αποφυγή; Γιατί το παλαιό κλασικό διπολικό σύστημα, βλέποντας τι γίνεται και που πάει το πράγμα, εγκατέλειψε κάθε προσπάθεια στήριξης του ΠΑΣΟΚ με τα μίντια και τους δημοσιογράφους που το ακολουθούσαν, να έχουν μετακινηθεί σχεδόν όλοι προς τη ΝΔ.

Οι στάχτες του ΠΑΣΟΚ

Θεωρώ βέβαιο πως οι λαθρεπιβάτες στα τελευταία δρομολόγια του ΠΑΣΟΚ που επιβίωσαν χρησιμοποιούν την κ. Γεννηματά ως μαριονέτα τους. Γνωρίζουν πολύ καλά ότι δρόμος επιστροφής σε πρωταγωνιστικούς ρόλους δεν υπάρχει. Με μια ηγέτη μετρίων δυνατοτήτων και αμφιβόλου πολιτικής ανεξαρτησίας, αποδεκτή από τους ηλικιωμένους κυρίως λόγω ονόματος. Μοναδικός σκοπός να συντηρηθεί μια κοινοβουλευτική ομάδα, μέχρι να βρουν την ευκαιρία κάποιοι, να διαπραγματευτούν και να μετακομίσουν την κατάλληλη στιγμή στο κόμμα της Δεξιάς.

Είναι ο λόγος που το στηρίζουν και τους στηρίζει, όπως αποκαλυπτικά συμβαίνει και με το πρόσφατο μεγάλο σκάνδαλο της Novartis. Είναι φανερό πως όσοι έχουν σώας τα φρένας και την ικανότητα πολιτικής ανάλυσης, κατανοούν ότι αυτό το πράγμα, το ΚΙΝΑΛ ως πολιτική Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης, οδεύει ολοταχώς προς την οριστική του εξαέρωση. Και αυτό, διότι έχει υπερκαλυφθεί από τη ΝΔ και δεν έχει πλέον τίποτα να πει.

Για να διαβάσετε ολόκληρο το κείμενο του Χρήστου Δημήτρη, πατήστε ΕΔΩ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: