1.9.19

Iσοπεδωτική Εθνική με Μαυροβούνιο...


Ισοπεδωτική ήταν η Εθνική ομάδα στην πρεμιέρα της στο Μουντομπάσκετ 2019. Η Γαλανόλευκη προκάλεσε τρόμο στο ξεκίνημά της στη διοργάνωση νικώντας κατά κράτος το Μαυροβούνιο με 85-60. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν εξαιρετικός προσφέροντας ουσία αλλά και θέαμα, ενώ...
θαυμάσιο παιχνίδι έκαναν και οι Μπουρούσης και Παπαγιάννης. Γενικώς δεν υστέρησε κανείς από την Εθνική του Θανάση Σκουρτόπουλου, που πήρε άριστε στο πρώτο μεγάλο τεστ στο τουρνουά. Η επόμενη αποστολή της Ελλάδας στην Κίνα είναι απέναντι στη Βραζιλία το μεσημέρι της Τρίτης (3/9, 15.00).

Με όπλο την σκληρή άμυνα
Βγαλμένη από τα καλύτερα … όνειρα των Ελλήνων φιλάθλων ,με άμυνα για σεμινάριο και ατσαλένια θέληση η «επίσημη αγαπημένη» με το «καλημέρα» επιβεβαίωσε τις εκτιμήσεις που την θέλουν μέσα στις βασικές διεκδικήτριες για μετάλλιο ομάδες του Μουντομπάσκετ. Η Εθνική μας ανήμερα της …επετείου των 16 χρόνων από το έπος της Σαιτάμα και την σπουδαία νίκη επί της Dream Team το 2006, επικράτησε εύκολα του Μαυροβουνίου και πλέον στρέφει την προσοχή της στο παιχνίδι της Τρίτης (3/9) με την Βραζιλία (στις 15:00). Αμυντική προσήλωση, καλή κυκλοφορία της μπάλας, εξαιρετικές συνεργασίες και ομαδικότητα ήταν τα στοιχεία που χαρακτήρισαν την προσπάθεια των Ελλήνων παικτών.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο όσο έμεινε στο παρκέ (χρησιμοποιήθηκε για 16 λεπτά) ήταν εντυπωσιακός καθώς πρόσφερε καρφώματα, κλεψίματα και μια καταπληκτική τάπα στον Βούτσεβιτς, που ξεσήκωσαν τους φιλάθλους που συνέρρευσαν στο Gymnasium of Youth Olympic Games Sport Park της πόλης Ναντζίνγκ. Στους πρωταγωνιστές της Ελληνικής νίκης ήταν αναμφισβήτητα οι Πρίντεζης(16π.) , Παπαγιάννης(15π.) και Μπουρούσης(12π.) ενώ σε πολύ καλή κατάσταση έδειξε να βρίσκεται κι ο Σλούκας που επέστρεψε στην δράση μετά το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετώπισε.

Νίκησε το άγχος και κυριάρχησε
Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος ξεκίνησε στην 5άδα με τους Καλάθη, Παπανικολάου, Παπαπέτρου, Γιάννη Αντετοκούνμπο και Μπουρούση , σχήμα με το οποίο κατάφερε να κλείσει διαδρόμους στην άμυνα δυσκολεύοντας το Μαυροβούνιο να βρει λύσεις κοντά στο καλάθι. Μπορεί επιθετικά το άγχος να έκανε την εμφάνιση του στα πρώτα λεπτά (ξεκινήσαμε με 0/4 τρίποντα και βιαστικές επιθέσεις) όμως σταδιακά μέσα από την συμπαγή άμυνα, καταφέραμε να τρέξουμε σε ανοικτό γήπεδο και να πετύχουμε εύκολα καλάθια στον αιφνιδιασμό. Στο 10άλεπτο η Ελληνική ομάδα κατάφερε να δεχθεί μόλις 9 πόντους από τον αντίπαλο της (17-9).

Υποτάχθηκε στην ανωτερότητα των Ελλήνων
Η ένταση με την οποία οι Έλληνες διεθνείς έπαιζαν στην άμυνα ανέβηκε ακόμη περισσότερο στο β΄10άλεπτο υποχρεώνοντας το Μαυροβούνιο σε πολλά λάθη(είχε 10 από το 15ο λεπτό) , άστοχα μακρινά σουτ και «τυφλές» δίχως λογική επιθέσεις. Το ημίχρονο τελείωσε με σκορ 42-16 και την Εθνική μας να έχει ποσοστό 73% στα δίποντα(έναντι μόλις 28% του αντίπαλου της).

Στο δεύτερο ημίχρονο η Ελληνική ομάδα έκανε διαχείριση δυνάμεων, ο Θανάσης Σκουρτόπουλος μοίρασε τον χρόνο συμμετοχής και δοκίμασε σχήματα κάτι που είχε αποτέλεσμα να πέσει ο ρυθμός και η … ορμή που είχε στο μεγαλύτερο μέρος του α΄ ημιχρόνου η «γαλανόλευκη». Ο τεχνικός του Μαυροβουνίου Ζβέζνταν Μίτροβιτς προσπάθησε με ζώνη προσαρμογής να ανακόψει τις επιθετικές προσπάθειες των αντιπάλων του δεν κατάφερε όμως να ανατρέψει την εικόνα και την κυριαρχία της Ελληνικής ομάδας.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 17-9, 42-16, 63-38, 85-60.

ΕΛΛΑΔΑ(Σκουρτόπουλος)Καλάθης 5,, Μπουρούσης 12(2), Σλούκας 4, Βασιλόπουλος, Γιάννης Αντετοκούνμπο 10, Θανάσης Αντετοκούνμπο 8(1), Πρίντεζης 16(2), Παπανικολάου 2, Παπαπέτρου 4, Μάντζαρης 2, Παπαγιάννης 15, Λαρεντζάκης 7(1).

ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ(Μίτροβιτς) Βούτσεβιτς 12, Ντούμπλιεβιτς 5, Τοντόροβιτς 2, Ιβάνοβιτς 9 (1), Νίνταμ 5(1), Π. Πόποβιτς 11, Σεντ Σέχοβιτς 3, Σουάντ Σέχοβιτς 2, Α. Πόποβιτς, Ράντοντσιτς, Ράντοβιτς 2, Μπιέλιτσα 9(1).

Δεν υπάρχουν σχόλια: