1.9.19

Πρόκληση αντιδημοκρατικότητας...


...στο δημοτικό συμβούλιο του Δ. Αθηναίων
Στα όργανα του μεγαλύτερου δήμου της χώρας θα βρεθούν χρυσαυγίτες δημοτικοί σύμβουλοι αν και επί χρόνια ήταν αποκλεισμένοι. «Η εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών για...
τη διαδικασία συγκρότησης και εκλογής μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής (...) αποτελεί μνημείο αντιδημοκρατικού αποκλεισμού σε βάρος της Αριστεράς και πριμοδότησης των νεοναζί της Χρυσής Αυγής...» σημείωνε πριν από λίγες μέρες η «Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας».

Η επιβεβαίωση δεν άργησε να έρθει. Κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου διεξήχθησαν ψηφοφορίες για την ανάδειξη των τακτικών και αναπληρωματικών μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής με τον Ηλία Κασιδιάρη (Οικονομική Επιτροπή) και τον Δήμητρα Βελέτζα (Επιτροπή Ποιότητας Ζωής) να λαμβάνουν θέση.

«Η κυβέρνηση της ΝΔ με τον τρόπο αυτό, επιβάλλει την εκλογή της ΧΑ σε πλήθος επιτροπών και ακυρώνει τις πολιτικές αποφάσεις πολλών δημοτικών και περιφερειακών συμβουλίων για τον αποκλεισμό της φασιστικής, ναζιστικής και εγκληματικής οργάνωσης, ανάμεσα σε αυτούς και στον δήμο της Αθήνας από το 2012 και μετά» αναφέρει μεταξύ άλλων η δημοτική παράταξη «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα».

«Αυτές οι κινήσεις πάνε χέρι-χέρι με τις πολιτικές “νόμου και τάξης” του ρατσισμού που ξεδιπλώνονται αυτές τις μέρες στα Εξάρχεια με την ρατσιστική επιχείρηση σκούπα. Είναι οι πολιτικές που ανοίγουν το δρόμο ξανα στους νεοναζι της Χρυσής Αυγής» σχολίασε ο δημοτικός σύμβουλος με την «Ανταρσία στις γειτονιές» Πέτρος Κωνσταντίνου...


Δεν υπάρχουν σχόλια: