31.8.19

Μετά τη ληστεία οι δράστες πήγαν παραλία...

Ξαπλωμένοι σε… παραλία της Αφήσσου, κάτω από το νεκροταφείο, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς οι δύο ληστές καπνοπωλείου στην οδό Αναπαύσεων στη Ν. Ιωνία και ο τσιλιαδόρος συνεργός τους, οι οποίοι χθες οδηγήθηκαν στα...
Δικαστήρια, όπου ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν.

Πρόκειται για έναν 22χρονο Αλβανό, έναν 19χρονο Έλληνα, που κατηγορούνται για ληστεία από κοινού σε βαθμό κακουργήματος και τον 34χρονο συνεργό τους, που κατηγορείται για απλή συνέργεια σε ληστεία και αντίσταση σε βαθμό πλημμελήματος. Επιπλέον ο αλλοδαπός που απείλησε με το αεροβόλο πιστόλι την υπάλληλο, κατηγορείται για παράνομη οπλοφορία και διακίνηση ναρκωτικών, ενώ στο σπίτι του βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα χασίς 111 γραμ. και χρηματικό ποσό 400 € που θεωρείται ότι προέρχεται από τη διακίνηση.

Οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν χθες, αρχικά στην εισαγγελέα υπηρεσίας και στη συνέχεια στον ανακριτή, απ’ όπου ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να ορίσουν δικηγόρο και να απολογηθούν.

Όπως αναφέρει το magnesianews.gr, ο αλλοδαπός παραδέχτηκε ότι έκανε τη ληστεία γιατί χρειαζόταν χρήματα, ενώ ο 19χρονος συνεργός του αρνήθηκε τη συμμετοχή του, όπως και ο 34χρονος τσιλιαδόρος, ο οποίος δήλωσε ότι τους βρήκε στην Άφησσο να είναι ξαπλωμένοι στην παραλία.

Στο μεταξύ η υπάλληλος του καπνοπωλείου, αναγνώρισε τον 34χρονο ότι ήταν πελάτης του μαγαζιού, απ’ όπου αγόραζε τσιγάρα και καφέδες και μάλιστα κατάθεσε ότι την τελευταία εβδομάδα εμφανιζόταν καθημερινά, ακόμη και για να χρησιμοποιήσει την τουαλέτα.

Σημειώνεται ότι ο 22χρονος και ο 19χρονος λίγο μετά τις 4 τα ξημερώματα της Πέμπτης και ενώ στο κατάστημα, που διανυκτερεύει, βρισκόταν μόνο μια 31χρονη γυναίκα υπάλληλος, μπήκαν στο καπνοπωλείο φορώντας κράνη μοτοσικλέτας και με την απειλή πιστολιού αφαίρεσαν από την ταμειακή μηχανή το χρηματικό ποσό των 1.000 €, ενώ ο 34χρονος συνεργός τους περίμενε κοντά στο κατάστημα.

Τους δύο ληστές αντιλήφθηκε την ώρα που έφευγαν, φορώντας τα κράνη, πελάτης του καταστήματος που σταμάτησε να αγοράσει τσιγάρα, ενημέρωσε την Αστυνομία, ενώ τους είδε να επιβιβάζονται σε μοτοσικλέτα χωρίς πινακίδες και τους ακολούθησε. Μετά από τους δύο κρανοφόρους, από την περιοχή έφυγε και ο 34χρονος με τη δική του μοτοσικλέτα.

Ο πολίτης, αφού εξακολούθησε να μιλάει και να δίνει την περιγραφή τους στην Αστυνομία, τους ακολούθησε μέχρι κάποιο σημείο και στη συνέχεια τη «σκυτάλη» στις έρευνες πήραν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας, που μετά από αρκετή ώρα (και αφού οι δράστες πρόλαβαν να περάσουν από τα σπίτια τους) τους εντόπισαν να είναι ξαπλωμένοι στην παραλία της Αφήσσου και τους συνέλαβαν. Όταν οι δράστες εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς, ο 34χρονος συνεργός τους, πρόβαλε αντίσταση τους έβρισε και τους απείλησε ότι θα «βάλει δικούς του, να τους σκοτώσουν έναν- έναν»...

Δεν υπάρχουν σχόλια: