31.8.19

«Είναι πολλά τα δέκα χρόνια χωρίς κάτι καλό»...

Η Εθνική μας ξεκινάει τις επίσημες υποχρεώσεις της στο Μουντομπάσκετ της Κίνας αύριο στις 15:00 (ΕΡΤ Sports) με αντίπαλο το Μαυροβούνιο με τον Θανάση Σκουρτόπουλο, να δηλώνει πως...
θα υπάρξουν πολλές διαφοροποιήσεις στο αγωνιστικό στυλ της ομάδας σε σχέση με τα φιλικά παιχνίδια που προηγήθηκαν.

Δείτε εδώ το πρόγραμμα της Εθνικής αλλά και όλης της διοργάνωσης, όπως επίσης τις ώρες των αγώνων και τα κανάλια που θα μεταδώσουν το τουρνουά.

Στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε με αφορμή την αναμέτρηση με το Μαυροβούνιο ο Έλληνας τεχνικός μεταξύ άλλων είπε: «Δοκιμάσαμε πολλά σχήματα και εκεί που στοχεύαμε η ομάδα ανταποκρινόταν πάντα. Θα δείτε πολλές αλλαγές σε σχέση με το τουρνουά στο «Ακρόπολις». Λόγω της απουσίας του Σλούκα δεν βάλαμε κάποιες ειδικές καταστάσεις ακόμη. Το ευχάριστο είναι πως είναι καλά, όχι στο 100% ακόμη, αλλά θα είναι έτοιμος να ανταποκριθεί».

«Δεν έχουμε πρόβλημα με την ταμπέλα του φαβορί»
Για τον χαρακτηρισμό του φαβορί που έχει αποδοθεί στην Ελλάδα απάντησε: «Δεν έχουμε πρόβλημα με αυτή την ταμπέλα, αλλά ξέρουμε πως θα πρέπει να παλέψουμε σκληρά για να προκριθούμε και να είμαστε συγκεντρωμένοι. Έχουμε τον MVP του ΝΒΑ, αλλά και άλλους πολύ καλούς παίκτες. Όμως η ομάδα είναι αυτή που προχωρά, όχι ένας παίκτης μόνος του».

Για το Μαυροβούνιο είπε: «Παίζει πολύ στο σετ παιχνίδι, αυτό όμως βοηθά την ομάδα μας γιατί τα παιδιά έχουν μάθει να αντιμετωπίζουν τέτοιες καταστάσεις. Εμείς θέλουμε να τρέξουμε, αλλά με μυαλό».

«Το Μαυροβούνιο έχει παίκτες που ξεχωρίζουν»
Ο αρχηγός της Εθνικής Γιάννης Μπουρούσης από την πλευρά του είπε: «Όλοι θέλουμε να κάνουμε κάτι καλό, γιατί είναι πολλά τα δέκα χρόνια χωρίς κάτι καλό. Το Μαυροβούνιο είναι πολύ καλή ομάδα, με πολύ καλούς ψηλούς και θα πρέπει να παίξουμε καλά. Όλη η ομάδα θα πρέπει να παίξει καλά, οι κοντοί και οι ψηλοί. Το Μαυροβούνιο θέλει τη νίκη, έχουν παίκτες που ξεχωρίζουν στην Ευρώπη και το ΝΒΑ. Είναι ένα δύσκολο ματς, γιατί είναι το πρώτο και περιμένω μια σκληρή μάχη και για τις δύο ομάδες»...

Δεν υπάρχουν σχόλια: