31.8.19

Έχει «πτυχίο» στις «φωτογραφικές» τροπολογίες...

Με την τροπή που πήρε εξαρχής η υπόθεση του νέου Διοικητή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών και το σάλο που προκλήθηκε για την απόκρυψη των τυπικών προσόντων και την παράνομη τοποθέτησή του, θα περίμενε κανείς ότι...
ο Μητσοτάκης θα έβρισκε ένα άνθρωπο με ένα πτυχίο, για να αποφύγει τον εξευτελισμό και το σκάνδαλο. Αντιθέτως, προτίμησε να αλλάξει το νόμο, αφαιρώντας ακόμη και το πτυχίο ως ελάχιστο απαιτούμενο για μια νευραλγική θέση που συνδέεται με την εθνική ασφάλεια και τις εξωτερικές σχέσεις της χώρας. Για να αναλάβεις πλέον διοικητής της ΕΥΠ χρειάζεται άοριστα να δουλεύεις τουλάχιστον δέκα χρόνια. Χρειάζεται "δεκαετής αποδεδειγμένη επαγγελματική απασχόληση", όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται.

Ο Πρωθυπουργός επέλεξε να φέρει μια ντροπιαστική και φωτογραφική τροπολογία για να διορίσει τον Π. Κοντολέοντα, που από ιδιοκτήτης εταιρείας σεκιούριτι βρίσκεται στην ηγεσία της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών. Η κίνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη δείχνει τη χυδαία ιδιοκτησιακή αντίληψη για το κράτος και τη χώρα. Μάλιστα, καταρρακώθηκε η αξιοπιστία του ίδιου του Πρωθυπουργού αφού 22 μέρες πριν, από το βήμα της Βουλής, διαβεβαίωνε πως δεν υπάρχει κανένα απολύτως ζήτημα με τα προσόντα του "εκλεκτού" του. "Κύριε Τσίπρα κανένα νόμο δεν θα αλλάξουμε για τον διοικητή της ΕΥΠ", είχε πει χαρακτηριστικά με ύφος δυναμικό. Και μάλιστα, φέρει ακέραια και προσωπικά την ευθύνη γιατί φρόντισε την πρώτη μέρα της διακυβέρνησής του να μεταφέρει στο Μαξίμου τον έλεγχο της ΕΥΠ.

Ένας ακόμη ακροβατισμός της κυβέρνησης των "αρίστων" είναι και η διάταξη που εφευρέθηκε ότι η εμπειρία σε εταιρία φύλαξης έχει κάποια συνάφεια με την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών. Στο αποκορύφωμα της υποκρισίας, ο Γ. Γεραπετρίτης, καθηγητής - υπουργός της ΝΔ, η οποία μέχρι σήμερα είχε κάνει σημαία την "αριστεία" βάσει τίτλων σπουδών, υποστήριξε στη Βουλή ότι η επαγγελματική πείρα υποκαθιστά τα πτυχία, σε μια νέα εκδοχή του "είναι σαν να έχει δέκα πτυχία". Κριτική υπήρξε και στο εσωτερικό της ΝΔ καθώς, όπως ανέφεραν βουλευτές, δεν υπήρξε τουλάχιστον η πρόνοια να αλλάξουν τα κριτήρια πριν ανακοινωθεί το πρόσωπο, έστω και για τα προσχήματα, ώστε να μην αναγκάζονται να ψηφίζουν μια επαίσχυντη τροπολογία.

Την Πέμπτη η ΝΔ και το μιντιακό της σύστημα, συντονισμένα, άσκησαν σφοδρή κριτική στους υποψήφιους των Πανελλαδικών που πέτυχαν την είσοδο σε πανεπιστήμια με βαθμό κάτω του δέκα και το απόγευμα της Παρασκευής άλλαξαν το νόμο για να διορίσουν ένα απόφοιτο Λυκείου στην ΕΥΠ. Μια κυβέρνηση - αποκορύφωμα της φαυλότητας που μικραίνει το κράτος και τον κοινοβουλευτισμό στα μέτρα του κομματικού της συμφέροντος. Μια κυβέρνηση με "πτυχίο" στις φωτογραφικές τροπολογίες και τους διορισμούς ημετέρων...

tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: