31.8.19

«Πρωτόγνωρη η προβολή λόγω Γιάννη...









  ...αλλά δεν υπάρχει πίεση για μετάλλιο»...
Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος μίλησε για την πρεμιέρα της Εθνικής στο Παγκόσμιο Κύπελλο κόντρα στο Μαυροβούνιο (αυριος, στις 15:00) και υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ότι δεν υπάρχει...

η πίεση στην ομάδα για την κατάκτηση κάποιου μεταλλίου
Ο ομοσπονδιακός προπονητής είπε αρχικά ότι «μετά από δύο χρόνια με πολλά ματς έχουμε διανύσει μεγάλη απόσταση. Η ομάδα είναι έτοιμη, έχουμε δουλέψει σκληρά και όλα είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Το κλίμα είναι εξαιρετικό, η δουλειά ήταν κουραστική αλλά πολύ καλή. Έχουμε μια προπόνηση μόνο πλέον μπροστά μας την Κυριακή και ελπίζουμε να κάνουμε το καλύτερο στη διοργάνωση. Όλες οι ομάδες του ομίλου είναι δυνατές και πρέπει να δουλέψουμε σκληρά για να φτάσουμε στο στόχο μας. Δοκιμάσαμε πολλά σχήματα και εκεί που στοχεύαμε η ομάδα ανταποκρινόταν πάντα. Θα δείτε πολλές αλλαγές σε σχέση με το τουρνουά στο ‘Ακρόπολις-Eurobank’. Λόγω της απουσίας του Σλούκα δεν βάλαμε κάποιες ειδικές καταστάσεις ακόμη. Το ευχάριστο είναι πως είναι καλά, όχι στο 100% ακόμη, αλλά θα είναι έτοιμος να ανταποκριθεί». 

Για το χαρακτηρισμό ως φαβορί λόγω της παρουσίας του Γιάννη Αντετοκούνμπο: «Δεν έχουμε πρόβλημα με αυτή την ταμπέλα, αλλά ξέρουμε πως θα πρέπει να παλέψουμε σκληρά για να προκριθούμε και να είμαστε συγκεντρωμένοι. Έχουμε τον MVP του ΝΒΑ, αλλά και άλλους πολύ καλούς παίκτες. Όμως η ομάδα είναι αυτή που προχωρά, όχι ένας παίκτης μόνος του». 

Σχετικά με το Μαυροβούνιο είπε: «Το Μαυροβούνιο παίζει πολύ στο σετ παιχνίδι, αυτό όμως βοηθά την ομάδα μας γιατί τα παιδιά έχουν μάθει να αντιμετωπίζουν τέτοιες καταστάσεις. Εμείς θέλουμε να τρέξουμε, αλλά με μυαλό. Αν είχαμε ένα πιο αθλητικό πεντάρι θα ήμασταν ομάδα σπριντ. Το ‘5’ με το μυαλό και την εμπειρία αναπληρώνει με άλλα πράγματα αυτή την έλλειψη ταχύτητας. Περιμένουμε πως το Μαυροβούνιο θα προσπαθήσει να κόψει το ρυθμό και θα είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε». 

Για το τι τον ικανοποιεί και τον προβληματίζει ανέφερε: «Όλα πήγαν καλά, λειτούργησαν εξαιρετικά και δεν ασχοληθήκαμε με τίποτα πέρα από την προπόνηση, ώστε η ομάδα αυτή τη στιγμή να είναι στο 80% και ελπίζω να είναι στο 100%. Με προβληματίζει η διάθεση των παιδιών να πάνε ένα βήμα παραπάνω. Έχουμε δουλέψει πολύ, αλλά πρέπει να τα καταφέρουμε με τον σωστό τρόπο. Δεν είναι αυτονόητο ότι επειδή έχεις ένα καλό ρόστερ θα πάρεις μετάλλιο. Πρέπει να παλέψεις. Αυτό το κομμάτι θέλει διαχείριση. Έχουμε έναν αρκετά αμφίρροπο όμιλο, μαζί με της Αυστραλίας είναι οι πιο ανταγωνιστικοί». 

Ερωτηθείς αν οι εκτιμήσεις ειδικών για μετάλλιο βαραίνουν την ομάδα απάντησε: «Όχι, δεν είναι βάρος. Η προβολή της ομάδας λόγω του Γιάννη είναι πρωτόγνωρη, αλλά στην ομάδα δεν έχει μπει η πίεση του μεταλλίου. Στόχος μας είναι να βρισκόμαστε στην οκτάδα και μετά όλα παίζονται. Εκεί θέλουμε να φτάσουμε, χωρίς προβλήματα για να διεκδικήσουμε τη νίκη σε έναν πρόωρο τελικό».

Δεν υπάρχουν σχόλια: