31.8.19

Λάθος χειρισμός (?)...


Τα αίτια για την τραγωδία στο λούνα παρκ στον Αλμυρό, δεν έχουν ακόμη εξακριβωθεί.
Ωστόσο, μαρτυρίες αναφέρουν ότι η άτυχη 14χρονη, ενώ βρισκόταν πάνω στο παιχνίδι, σηκώθηκε...
όρθια και ύψωσε και τα χέρια της, όπως έκαναν και οι φίλοι της για να βγάλουν φωτογραφία. Εκείνη τη στιγμή έπεσε από το «χαλί» από μεγάλο ύψος και το σώμα της κατέληξε σε ένα άλλο παιχνίδι, όπως φαίνεται στη φωτογραφία παραπάνω.

Σύμφωνα με την αυτόπτη μάρτυρα κ. Βασιλική Δαλακούρα που ήταν πάνω στο παιχνίδι με την κόρη της και μίλησε μετά στο e-thessalia.gr, ενώ η περιστροφή πλησίαζε στο τέλος της, το «χαλί» ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα, είτε λόγω βλάβης είτε λόγω λανθασμένου χειρισμού από τον χειριστή του, με αποτέλεσμα οι καθήμενοι να τρομοκρατηθούν και να αρχίσουν να ουρλιάζουν. Το ίδιο έκαναν και οι γονείς μικρών παιδιών, που παρακολουθούσαν το παιχνίδι από το έδαφος. Κάποια στιγμή η άτυχη κοπέλα εκσφενδονίστηκε από το κάθισμά της, από μεγάλο ύψος, και κατέπεσε με σφοδρότητα στα κάγκελα διπλανού παιχνιδιού, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα.

Το κορίτσι, όπως διαπιστώθηκε, υπέστη σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και κατάγματα, που οδήγησαν στον θάνατό της, σύμφωνα με τον πρόεδρο των νοσοκομειακών γιατρών Μαγνησίας, Παύλο Μαλινδρέτο. «Παρά τις προσπάθειες —έφτασε γιατρός, νοσηλεύτρια και ασθενοφόρο στον τόπο του δυστυχήματος— δεν κατάφεραν να επαναφέρουν το παιδί. Στο Κέντρο Υγείας διασωληνώθηκε, αλλά το παιδί ήταν ήδη χωρίς σφυγμό», δήλωσε ο κ. Μαλινδρέτος στην ΕΡΤ.

Λάθος χειρισμός (?)

Σύμφωνα με μία νέα καταγγελία που βλέπει το φως της δημοσιότητας, το παιχνίδι του λούνα παρκ, την ώρα της τραγωδίας, δεν χειριζόταν καν ο άνθρωπος που το χειριζόταν συνήθως αλλά ένας άλλος, αλλοδαπός.

Η εργαζόμενη στο παζάρι του Αλμυρού, είπε μεταξύ άλλων: «Έγινε πανικός, μαζεύτηκε κόσμος, η αδελφή μιας φίλης μου μας είπε ότι σκοτώθηκε που βρίσκονταν στο χαλί. Κατευθείαν κατάλαβα, γιατί είχα ανεβεί σε αυτό το παιχνίδι πριν από λίγες ημέρες. Τα σίδερα δεν σε κρατάνε, έχει ένα κενό, σηκώνεσαι αυτό αυτό το παιχνίδι πάρα πολύ εύκολα. Αυτός που χειριζόταν το παιχνίδι ήταν πακιστανικής καταγωγής και το πήγαινε γρήγορα, το πήγαινε με 50 χλμ, έτσι μας είπαν. Δεν ήταν ο κύριος που το χειριζόταν τις υπόλοιπες ημέρες. Το ξέραμε το κορίτσι, ήταν πολύ όμορφη και συλλυπητήρια στους γονείς της».

Δεν υπάρχουν σχόλια: