1.6.15

"Bloomberg": Προσχέδιο συμφωνίας ετοιμάζουν οι πιστωτές...


Προσχέδιο συμφωνίας με το οποίο θα επιδιώκεται ο τερματισμός του αδιεξόδου στις διαπραγματεύσεις Ελλάδας- πιστωτών θα παρουσιάσουν στην ελληνική κυβέρνηση οι πιστωτές, σύμφωνα με όσα μεταδίδει σήμερα Δευτέρα, το "Bloomberg".
Oπως...
αναφέρει το αμερικανικο ειδησεογραφικό πρακτορείο, το κείμενο της συμφωνίας έχει συνταχθεί από την Κομισιόν και έχει ήδη σταλεί στην ελληνική κυβέρνηση. Βασίζεται στη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου και προβλέπει για το 2015 μέτρα ύψους 3,5 δισ. ευρώ, κυρίως φοροεισπρακτικού χαρακτήρα.

Παράλληλα, το Bloomberg κάνει αναφορά στο «τελεσίγραφο» που έστειλε την προηγούμενη εβδομάδα το Euro Working Group στην Ελλάδα ότι δεν θα υπάρχει χρόνος για να εγκριθεί η οποιαδήποτε εκταμίευση από τα κοινοβούλια της ζώνης του ευρώ, εκτός εάν επιτευχθεί τεχνική συμφωνία έως τις αρχές Ιουνίου.

Ξένος αξιωματούχος, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί, δήλωσε στο Bloomberg πως οι πιστωτές συζητούν μια συμφωνία που θα παρουσιαστεί στην Ελλάδα ως έναν τρόπος τερματισμού του αδιεξόδου.

Το ίδιο δημοσίευμα, επικαλείται πρόσωπο με γνώση του θέματος, το οποίο αποκάλυψε πως αξιωματούχοι που εκπροσωπούν τους πιστωτές πέρασαν το Σαββατοκύριακο για να συγκλίνουν σε όλα τα θέματα που σχετίζονται με την ελληνική αξιολόγηση.

«Η κοινή θέση (των θεσμών) μπορεί να κοινοποιηθεί στον Τσίπρα από τους ευρωπαίους πολιτικούς ηγέτες», ανέφερε η ίδια πηγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: