26.6.11

Πάτρα-Δήμος: Ένα μόλις βήμα πριν την παραίτηση ο Γιάννης Δημαράς...


Ενώπιoν δραματικών εξελίξεων βρίσκεται η πόλη της Πάτρας, με τον δήμαρχό της Γιάννη Δημαρά να φέρεται ένα βήμα πριν από την παραίτηση. Το βέβαιο είναι ότι σήμερα αναμένεται να ξεκαθαρίσει το σκηνικό με τη συνεδρίαση των οργάνων της δημοτικής παράταξης, όπου ο... δήμαρχος θα αποκαλύψει τις προθέσεις του.

Η χθεσινή μέρα, πάντως, επιβεβαίωσε την προχθεσινή φημολογία για σκέψεις Δημαρά να παραιτηθεί. Οι πληροφορίες λένε ότι δεν πρόκειται απλά για σκέψεις, αλλά για το πιθανότερο ενδεχόμενο.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ο Γιάννης Δημαράς παρέμεινε "εξαφανισμένος" για δεύτερη μέρα χθες, παρά τις αγωνιώδεις προσπάθειες συνεργατών του να τον συναντήσουν. Μάλιστα δεν παρέστη ούτε καν σε κοινωνική εκδήλωση (γάμο στον Καθολικό Ναό) στην οποία ήταν προσκεκλημένος προσωπικά και όχι με την ιδιότητα του Δημάρχου.

Η φημολογία περί επικείμενης παραίτησης του δημάρχου, «φούντωσε» όταν αργά χθες το μεσημέρι έγινε γνωστό ότι ο κ. Δημαράς ζήτησε την έκτακτη σύγκλιση του Συμβουλίου της Παράταξης "Τώρα για την Πάτρα" για σήμερα στις 6 το απόγευμα, δηλαδή μια ώρα πριν την κρίσιμη συνεδρίαση της Δ.Ο.

Αυτό επέτεινε ακόμα περισσότερο τις ανησυχίες για παραίτηση γιατί όσοι γνωρίζουν τον Δημαρά, ξέρουν ότι αφενός μεν δεν θα ταλαιπωρούσε την παράταξη "που δεν φταίει σε τίποτα" και μάλιστα μεσημεριάτικα Κυριακή μέσα στο κατακαλόκαιρο, αν δεν υπήρχε κορυφαίο θέμα, αφετέρου δε δεν θα προέβαινε ποτέ σε κορυφαία κίνηση χωρίς να έχει ενημερώσει την παράταξη.

Μάλιστα την Τετάρτη συγκαλείται και η Ολομέλεια της παράταξης.

Επίσης χθες ανακοινώθηκε επίσημα από τον Δήμο Πατρέων ότι αύριο Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι, ο Δήμαρχος θα δώσει συνέντευξη τύπου. Δεδομένου ότι οι εξελίξεις των τελευταίων εικοσιτετραώρων δεν αφορούν κάποιο μείζον πρόβλημα της πόλης, αλλά τους κραδασμούς στο εσωτερικό της παράταξης, ο ορισμός συνέντευξης τύπου οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ο Γιάννης Δημαράς έχει να ανακοινώσει σημαντικές αποφάσεις στον Πατραϊκό λαό. Και πέραν της παραίτησης, τι άλλο άραγε θα μπορούσε να είναι τόσο σημαντικό;

Βεβαίως χθες κυκλοφόρησαν και σενάρια ότι ο Γιάννης Δημαράς μπλοφάρει. Ωστόσο το σενάριο αυτό αδυνατίζει από το εξής απλό γεγονός: Δεν φρόντισε ούτε ο ίδιος ούτε κάποιοι δικός του άνθρωπος να επικοινωνήσει με τους δημοτικούς συμβούλους και να διαμορφώσει ευνοϊκό κλίμα στη Δημοτική Ομάδα. Όταν μπλοφάρεις φροντίζεις να έχεις τα νώτα σου καλυμμένα.

Και αυτό δεν έχει γίνει από την πλευρά Δημαρά, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ.

ΛΕΝΑ ΚΑΛΕΝΤΖΩΤΗ: «ΤΟ ΓΑΡ ΠΟΛΥ ΤΗΣ ΘΛΙΨΕΩΣ…»

Πριν από λίγο η αντιδήμαρχος και αναπληρώτρια του δημάρχου Λένα Καλεντζώτη εξέδωσε ανακοίνωση για τα τεκταινόμενα στην οποία αναφέρει τα εξής:

Με αφορμή δημοσιεύματα, φήμες, αναρτήσεις σε site κλπ, που εμπλέκουν την κυρία Καλεντζώτη σε αρρωστημένα σενάρια πολιτικής διαπλοκής, και σχολιάζοντας τους εμπνευστές τους, η Αναπληρώτρια Δημάρχου και Αντιδήμαρχος Πατρέων, έκανε την ακόλουθη δήλωση:«Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη»

Κ. ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ: «ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ Ο Γ. ΔΗΜΑΡΑΣ»
Θέση για τα συμβαίνοντα στο εσωτερικό της παράταξης Δημαρά έλαβε, με δήλωσή του ο επικεφαλής της παράταξης «Νέοι Άνθρωποι – Νέα Πόλη» Κώστας Χριστόπουλος, ο οποίος αναφέρει τα εξής:

«Δεν πρέπει να παραιτηθεί σε καμία περίπτωση ο δήμαρχος Πατρέων Γιάννης Δημαράς, διότι έχει την ευθύνη απέναντι σε όσους τον ψήφισαν και οφείλει να ολοκληρώσει τη θητεία του. Άλλωστε δεν υπάρχει κανείς από τη δική του ομάδα που να έχει πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο. Αυτό σημαίνει ότι θα οδηγηθούμε σε μια περίοδο ανυπαρξίας και ακυβερνησίας δεδομένου ότι θα υπάρχει ένας Δημάρχος χωρίς πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο".
thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: