30.6.11

«Πέρασε» και ο εφαρμοστικός νόμος..


Υπερψηφίστηκε με 155 ψήφους υπέρ ο εφαρμοστικός νόμος του μεσοπρόθεσμου προγράμματος μετά από μια συνεδρίαση στη διάρκεια της οποίας δεν απουσίασαν οι υψηλοί τόνοι, αναφορικά κυρίως με τα χθεσινά έκτροπα στο κέντρο της Αθήνας.
Οι 154, πια...

, βουλευτές του ΠΑΣΟΚ υπερψήφισαν το νομοσχέδιο και μαζί τους συντάχθηκε η μέχρι και χθες βουλευτής της Ν.Δ. Ελσα Παπαδημητρίου. Η πλειονότητα των βουλευτών της Ν.Δ. καταψήφισαν μεν επί της αρχής, αλλά υπερψήφισαν σχεδόν τις μισές διατάξεις του. Αναλυτικά οι βουλευτές της Ν.Δ. είπαν "ναι" στα άρθρα 1, 3, 5, 6, 7, 8, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 32, 37, 38, 42 ,45, 48 και 49. Διαφοροποιήθηκε ο Π. Καμμένος που καταψήφισε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη φίμωσή του όπως είπε από το προεδρείο της Βουλής. Οι βουλευτές των κομμάτων της Αριστεράς και του ΛΑΟΣ καταψήφισαν το σχέδιο νόμου, ενώ οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμμαχίας ψήφισαν "παρών" επί της αρχής και υπερψήφισαν ορισμένα από τα άρθρα του νομοσχεδίου.

Είχε προηγηθεί μια έντονη συζήτηση κυρίως για τα χθεσινά επεισόδια και τη στάση της Αστυνομίας, στην οποία προσέφερε απόλυτη κάλυψη ο αρμόδιος υπουργός Χρ. Παπουτσής. Αλέκα Παπαρήγα και Αλ. Τσίπρας άσκησαν εντονότατη κριτική για τη στάση της κυβέρνησης και των δυνάμεων της ΕΛ.ΑΣ., ενώ για οσμή παρακράτους έκανε λόγο από την πλευρά του και ο Αντ. Σαμαράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: