2.8.09

Τα μπάνια του αρχηγού...

Της ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΣΙΟΥΤΗ
Μετ' εμποδίων θα είναι οι φετινές διακοπές των πολιτικών αρχηγών, καθώς η παλαιότερη συνήθεια να συνοδεύουν κι αυτοί τα «μπάνια του λαού», ολόκληρο τον Αύγουστο, αποτελεί παρελθόν.
Οι περισσότεροι θα έχουν «σπαστές» αργίες, οι αποδράσεις τους θα είναι γενικά σύντομες και πάντως όλοι οι ηγέτες θα βρίσκονται στην Αθήνα μετά τις 15 Αυγούστου, έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο.
*Οι συνεργάτες του πρωθυπουργού επιμένουν ότι...

αυτό το καλοκαίρι ο Κ. Καραμανλής το πολύ πολύ να επισκεφθεί για μερικές μέρες τη γυναίκα και τα παιδιά του, που βρίσκονται ήδη στο Αιγαίο.

Υστερα... ξανά στην πρωτεύουσα, υπό τον φόβο των πυρκαγιών και της επερχόμενης γρίπης και με μοναδική διέξοδο κάποιες βουτιές στα λιμανάκια της Ραφήνας.

Οικογενειακές διακοπές

*Ο Γ. Παπανδρέου βρέθηκε για μια βδομάδα στην Πάτμο, στο εκεί οικογενειακό εξοχικό με τον αδελφό του Αντρίκο.

Τώρα, με τη σύζυγό του και την κόρη του θα πάει στην Πάτμο και στη Λευκάδα, με στόχο η 16η Αυγούστου να τον βρει σίγουρα στην Αθήνα.

*Από την Κρήτη θα επιστρέψει σε τέσσερις μέρες ο Α. Τσίπρας, ακολουθώντας διαφορετικό πρόγραμμα από τον Α. Αλαβάνο, ο οποίος μετά τη μεγαλόνησο θα περάσει δύο εβδομάδες στην Τήνο. Οπως λένε συνεργάτες του, «πέρυσι μας κατηγόρησαν ότι εξαφανιστήκαμε το καλοκαίρι, χάνοντας τη δημοσκοπική μας δυναμική. Φέτος, λοιπόν, η πολιτική προετοιμασία ξεκινάει από τις αρχές του Αυγούστου».

*Η γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, ετοιμάζεται αυτή την εβδομάδα για την Κεφαλονιά, όπου διαθέτει σπίτι, ενώ ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρης, αν και επιμένει ότι «δεν κάνει ποτέ διακοπές», πέρασε ήδη λίγες μέρες με την οικογένειά του στο Λιτόχωρο.

*Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, τέλος, θα βρεθεί στη Λευκάδα, όπως και πέρυσι, αλλά θα περάσει σίγουρα κι απ' τα Γιάννενα. Στις 20 Αυγούστου, πάντως, ο Κ. Παπούλιας θα βρίσκεται στην Αθήνα, προετοιμάζοντας την ατζέντα του για το τρίτο δεκαήμερο του μηνός. Λέτε σ' αυτήν να υπάρξει και αιφνίδιο ραντεβού με τον πρωθυπουργό για πρόωρες εκλογές;
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: