2.2.22

Εξέταση DNA τρίχας και επανέλεγχο του δείγματος ούρων...


...θα ζητήσει η 24χρονη Γεωργία...

Εξέταση DNA τρίχας από τα μαλλιά της 24χρονης και επανεξέταση του δείγματος ούρων θα ζητήσει ο Θανάσης Ζιώγας δικηγόρος της 24χρονης που κατήγγειλε ότι βιάστηκε σε σουίτα ξενοδοχείου το βράδυ της Πρωτοχρονιάς στη Θεσσαλονίκη. 

Πηγές κοντά στην... 24χρονη τόνιζαν στο ethnos.gr ότι η επίδραση του χαπιού βιασμού διαρκεί μόλις 12 ώρες μετά τη χορήγησή του και στην περίπτωση της 24χρονης η λήψη ούρων έγινε σχεδόν μετά από ένα 20ωρο. Την ίδια ώρα η υπερασπιστική γραμμή της 24χρονης προσθέτει ότι δεν πάρθηκε αίμα για εξέταση την επίμαχη χρονική περίοδο.

Σε ανακοίνωσή της η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση τονίζει ότι  «ενημερώθηκε για το περιστατικό την 01/01/22, απογευματινές προς βραδινές ώρες, από τον αξιωματικό υπηρεσίας του τμήματος ασφάλειας του Λευκού Πύργου. Η αρμόδια ιατροδικαστής της υπηρεσίας συνέστησε στα αστυνομικά όργανα την άμεση λήψη δείγματος ούρων, που είναι το μόνο κατάλληλο βιολογικό δείγμα για τοξικολογική ανάλυση, σε τέτοιου είδους περιστατικά. Το δείγμα, όπως ενημερώθηκε η ίδια, ελήφθη το ίδιο βράδυ. Αναφορικά με την τοξικολογική ανάλυση η υπηρεσία μας ακολούθησε τις οδηγίες του καθηγητή ιατροδικαστικής & τοξικολογίας του ΑΠΘ κου Ράικου, υπεύθυνου των αναλύσεων αυτών, για ολόκληρη τη Β. Ελλάδα. οδηγίες που έχουν δοθεί συμφωνά με τα διεθνή πρωτόκολλα».

Περιμένουν την μετάφραση του γερμανικού κειμένου

Όπως ανέφεραν πηγές κοντά στην 24χρονη η 5η ανακρίτρια τους ενημέρωσε την Τρίτη ότι τα αποτελέσματα από το Ινστιτούτο Ιατροδικαστικής του Πανεπιστημίου της Βέρνης είναι αρνητικά σε ό,τι αφορά την ύπαρξη ναρκωτικής ή υπνωτικής ουσίας. «Περιμένουμε, όμως, να μεταφραστεί το γερμανικό κείμενο, να το δει και ο δικός μας ιατροδικαστής και στη συνέχεια να προχωρήσουμε σε επανέλεγχο ούρων και DNA. Η ανακριτική διαδικασία έχει πολύ δρόμο μπροστά της». Σημειώνεται ότι οι συγκεκριμένες τοξικολογικές εξετάσεις έγιναν μετά από αίτημα της Αστυνομίας ενώ ο επανέλεγχος τους θα γίνει μέσω της Ανακρίτριας μετά από πρωτοβουλία της 24χρονης η οποία και θα καταθέσει σχετικό αίτημα άμεσα σ΄αυτήν. 

Μιλώντας ο τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας της 24χρονης Δημήτρης Γαλλεντέρης στο ethnos.gr, ανέφερε ότι έχει ήδη ετοιμάσει τις σχετικές αιτήσεις προκειμένου να ζητηθεί αντιδείγμα. «Θα εξαντλήσουμε όλα τα διαγνωστικά μέσα» δήλωσε.

Ανίχνευση ναρκωτικών ουσιών σε τρίχες από 7 ημέρες έως και 12 μήνες πριν

Η ανίχνευση ναρκωτικών ουσιών σε τρίχες θεωρείται αξιόπιστη μέθοδος. Καταναλώνοντας ναρκωτικές ουσίες, αυτές περνάνε στην κυκλοφορία του αίματος και μια ποσότητα από τους μεταβολίτες θα περάσει μέσα από τον θύλακα στην τρίχα. Η περίοδος χρήσης ναρκωτικών ουσιών μπορεί να καθοριστεί ανάλογα  με το μήκος της τρίχας που θα συλλεχθεί. Οι τρίχες της κεφαλής μεγαλώνουν σε μέσο όρο 1 cm το μήνα και έτσι  δίνεται η δυνατότητα ανίχνευσης της υπό εξέτασης ουσίας από 7 ημέρες έως και 12 μήνες πριν.

Υπάρχουν ντοκουμέντα από κινητά, αποκαλύπτει ο Ηλίας Γκιώνης

Τη δημοσιοποίηση των τοξικολογικών εξετάσεων της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα που κατήγγειλε τον βιασμό της στη Θεσσαλονίκη σχολίασε μέσω του λογαριασμού του στο instagram και o ακτιβιστής, Ηλίας Γκιώνης ο οποίος ήταν και ο άνθρωπος που έκανε γνωστή την υπόθεση. 

«Κάτι που δεν έχουν καταλάβει οι φασίστες είναι ότι εγώ και όσοι στηρίζαμε την Γεωργία Μπίκα δεν περιμέναμε τις τοξικολογικές για να πιστέψουμε ότι τη βίασαν. Τις περιμέναμε σαν έξτρα στοιχείο προς απόδειξη της αλήθειας. Δεν σταματά εδώ γιατί θα γίνουν και άλλες αναλύσεις. Υπάρχουν ντοκουμέντα από τα κινητά που κατασχέθηκαν. Και το πιο σημαντικό είναι ότι υπάρχουν οι μαρτυρίες της Γεωργίας, αλλά και άλλων θυμάτων», έγραψε χαρακτηριστικά ο Ηλίας Γκιώνης...

Δεν υπάρχουν σχόλια: