27.2.22

Ερμητικά κλειστός ακόμη ο καταπέλτης του Euroferry Olympia...



Συνεχίζονται για δέκατη μέρα οι άοκνες προσπάθειες για τον εντοπισμό των τριών πλέον αγνοούμενων οδηγών στο κουφάρι του Euroferry Olympia. 

Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχει... επιτευχθεί το άνοιγμα του καταπέλτη για την απελευθέρωση των εγκλωβισμένων στο πρώτο κατάστρωμα τοξικών αερίων που θα επιτρέψουν την είσοδο μελών της ΕΜΑΚ και των σωστικών συνεργείων, προκειμένου να ερευνήσουν τον χώρο και να προχωρήσουν στο δεύτερο γκαράζ όπου εκτιμάται ότι βρίσκονται οι τρεις οδηγοί.

Όπως μετέδωσε νωρίτερα η δημόσια τηλεόραση, από νωρίς πυκνοί καπνοί καλύπτουν το πλοίο, καθώς, οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν από τη νύχτα στην περιοχή, με βροχές και καταιγίδες έχουν δημιουργήσει ένα αντίθετο θερμοκρασιακό περιβάλλον στο επιβατηγό - οχηματαγωγό και πέριξ αυτού, καθώς όλες τις προηγούμενες ημέρες έχουν αναπτυχθεί, λόγω της πυρκαγιάς, πολύ υψηλές θερμοκρασίες. 

Οι προσπάθειες εστιάζουν στο κόψιμο των πείρων του καταπέλτη, ώστε να ανοίξει και να αποκτηθεί πρόσβαση στο πρώτο deck, στο οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, δεν έφθασε ποτέ η φωτιά και τα οχήματα εκεί έχουν παραμείνει άθικτα. Οι έρευνες θα επικεντρωθούν στον σπιθαμή προς σπιθαμή έλεγχο εκείνου του χώρου, καθώς και στο δεύτερο γκαράζ.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: