27.2.22

Υπό πολιορκία το Κίεβο...


Έκρηξη σε αγωγό φυσικού αερίου στο Χάρκοβο - Πυραυλική επίθεση στα περίχωρα του Κιέβου με ένα διυλιστήριο να παραδίδεται στις φλόγες.
BINTEO...
Κλιμακώνει τις επιθέσεις η Μόσχα, με εκρήξεις κοντά στο Κίεβο και βομβαρδισμούς στο Χάρκοβο • Σκληρές οικονομικές κυρώσεις από τη Δύση στη Ρωσία.
Εντολή για να... πυκνώσουν οι επιθέσεις τις επόμενες ώρες έδωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας το Σάββατο, προκειμένου προφανώς να ολοκληρωθεί σε σύντομο χρονικό διάσημα η στρατιωτική επιχείρηση της Μόσχας σε ουκρανικό έδαφος. 

Σε ακόμα μία νύχτα τρόμου, οι βομβαρδισμοί και οι επιχειρήσεις συνεχίστηκαν από ρωσικής πλευράς, με μεγάλες εκρήξεις να λαμβάνουν χώρα λίγα χιλιόμετρα έξω από το Κίεβο. Εκτός από την ουκρανική πρωτεύουσα, μπαράζ βομβαρδισμών υπήρξε και στο Χάρκοβο. 


Μεγάλη πυρκαγιά αναφέρθηκε στο Βασίλκιφ της Ουκρανίας (που βρίσκεται περίπου 10 μίλια έξω από το Κίεβο), έπειτα από αναφορές για πυραυλικές επιθέσεις.


Η κλιμάκωση των επιχειρήσεων από τον ρωσικό στρατό οδήγησε τη δημοτική αρχή του Κιέβου στην απόφαση να επιβάλει απαγόρευση της κυκλοφορίας από το απόγευμα της Παρασκευής έως το πρωί της Δευτέρας χωρίς διακοπές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: