1.2.22

Τα νέα Canadair, ο project manager της Πολιτικής Προστασίας...


...Kαι το γαλάζιο αντάμωμα στο Electra Palace...

Είχα χθες την ευκαιρία να κάνω λίγο ρεπορτάζ στο μέτωπο της Πολιτικής Προστασίας που τσαλακώθηκε το προηγούμενο διάστημα. Έμαθα, λοιπόν, ότι με κάτι παραπάνω από 8 εκατ. που... δώσαμε σε μια υπηρεσία του ΝΑΤΟ, εξασφαλίσαμε και πάλι καλό πρόσωπο στην Ευρώπη και θα μπορέσουμε να χρησιμοποιήσουμε τα ενοικιαζόμενα μέσα αεροπυρόσβεσης που διαθέτει η Ε.Ε. Με δεδομένο, δε, ότι ο κ. Στυλιανίδης ξέρει καλά τα του RescEu, ακόμα ότι εντός θέρου, το πρώτο από τα 24 περίπου νέα Canadair που προμηθεύεται η Ευρώπη μέσω του κοινού μηχανισμού, κάτι σαν τα εμβόλια ένα πράγμα, θα έρθει στη χώρα μας.

Ο project manager
Και δεν μένω μόνο στην προμήθεια του εξοπλισμού. Τις επόμενες μέρες θα έρθει στη Βουλή ρύθμιση, όπως μαθαίνω, προκειμένου να προσληφθεί στην Πολιτική Προστασία ένας κανονικός project manager, ο οποίος θα διαχειρίζεται το τεράστιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα Αιγίς, ύψους άνω του 1,7 δισ. ευρώ. Μάλιστα, θα προσληφθεί μάλλον και ένας οικονομικός σύμβουλος, ενώ ακούω ότι ο κ. Στυλιανίδης έχει βάλει... μέσον τον κ. Σκέρτσο, προκειμένου να καταφέρει να τρέξει τις γραφειοκρατικές διαδικασίες και να κάνει τη δουλειά του καλύτερα και ταχύτερα.

Βασιλόπιτες
Αν δεν ξέρετε ποια περίοδος είναι αυτή για τους πολιτικούς, να σας πω εγώ: η περίοδος της βασιλόπιτας. Μάλιστα, η χάρη του υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη έφτασε μέχρι τη Θεσσαλονίκη, όπου έκοψε τη βασιλόπιτα του τομέα Μακεδονίας και Θράκης του υπουργείου Εσωτερικών, στο Διοικητήριο της Θεσσαλονίκης. Μαζί με τον υφυπουργό Εσωτερικών, αρμόδιο για θέματα Μακεδονίας και Θράκης κ. Σταύρο Καλαφάτη μοίρασαν τα κομμάτια στους επικεφαλής των διευθύνσεων και των λοιπών υπηρεσιών.

Παρούσα στην κοπή της βασιλόπιτας ήταν και η διευθύντρια του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη, Μαρία Αντωνίου. Το φλουρί βρέθηκε στο... τελευταίο κομμάτι της βασιλόπιτας, το οποίο ήταν για το Αυτοτελές Τμήμα Περιφερειακού Τύπου και Εθιμοτυπίας. “Last but not least”, σχολίασε ο κ. Καλαφάτης. Από αγγλικά καλά πάνε στην πρωτεύουσα της Μακεδονίας.

Αντάμωμα Κυριάκου με βουλευτές
Μιας και έπιασα τη Θεσσαλονίκη, να σας ενημερώσω, αν δεν το έχετε πάρει είδηση, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι σήμερα στη Θεσσαλονίκη. Στις 14:00, όπως ενημερώνομαι, ο γραμματέας της ΝΔ Παύλος Μαρινάκης, ο οποίος συνοδεύει τον κ. Μητσοτάκη, έχει απευθύνει πρόσκληση στους βουλευτές της ΝΔ των δύο περιφερειών της Θεσσαλονίκης και σε κομματικά στελέχη για το Electra Palace της πλατείας Αριστοτέλους. Ρώτησα φίλο μου, αν θα φάνε κιόλας, αλλά ο άνθρωπος δεν είχε πρόγραμμα. Αρχικά, θα γίνει μια ενδιαφέρουσα κουβέντα μετά από τη ΔΕΘ, η οποία επίσης ήταν σε στενό πλαίσιο και... βλέπουμε για το φαγητό.

Το συνέδριο της ΝΔ
Μιας και έπιασα τα γαλάζια εσωκομματικά τώρα, να σας πω ότι η σχετικά καλή πορεία της πανδημίας θα επιτρέψει εν τέλει τη διεξαγωγή του γαλάζιου συνεδρίου που είχε αναβληθεί τον Δεκέμβριο μάλλον εντός του πρώτου τριμήνου του 2022. Ο στόχος παραμένει ο Μάρτιος, χωρίς να υπάρχει τελική ημερομηνία, διότι όλοι περιμένουν τις νεότερες εξελίξεις. Με δεδομένο, όμως, ότι άλλη μετάλλαξη δεν διαφαίνεται άμεσα στον ορίζοντα, τα στελέχη της ΝΔ κινούνται αυτή τη στιγμή με βασικό γνώμονα ότι συνέδριο θα γίνει πριν το Πάσχα.

Με τον κλειστό κύκλο
Να έρθω στα του ΚΙΝΑΛ, καθώς ο πρόεδρος Νίκος Ανδρουλάκης βλέπει μάλλον με... ενθουσιασμό τον αψύ Σφακιανό Παύλο Πολάκη να δουλεύει και γι' αυτόν, μετά τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο ίδιος, πάντως, έμαθα ότι είδε τις ομιλίες Τσίπρα και Μητσοτάκη στο γραφείο του με πολύ κλειστή σύνθεση και μιλώντας τακτικά στο τηλέφωνό του. Στο γραφείο του, στον πρώτο όροφο της Βουλής, ήταν βασικά ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ Δημήτρης Μάντζος, ο διευθυντής της Κ.Ο. του κόμματος Θανάσης Γλαβίνας και ο άτυπος υπεύθυνος του γραφείου Τύπου και βασικός συνεργάτης του κ. Ανδρουλάκη, Βασίλης Πανάγου...

O Mαξιμιλιανός

reader.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: