1.2.22

Στα ύψη οι αντιπολιτευτικοί τόνοι...


...με αιχμές Φουρθιώτη, Novartis και διώξεις σε δημοσιογράφους...

Η επόμενη μέρα της ψηφοφορίας για την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης βρήκε τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να στέλνει πολλαπλά μηνύματα σε εξίσου υψηλούς τόνους προς την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό με αιχμή τα ζητήματα δημοκρατίας.

Η Κουμουνδούρου μίλησε... εκ νέου για “καθεστώς Μητσοτάκη” και συγχρόνως προειδοποίησε πως η κυβέρνηση “καλό είναι να γνωρίζει ότι τα καθεστώτα στις δημοκρατικές κοινωνίες, συνήθως πέφτουν με πάταγο”.

Αφορμή για την νέα επίθεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση αποτέλεσαν τα όσα ανέφερε (ή δεν ανέφερε) στην ομιλία του ο πρωθυπουργός για την υπόθεση του υπόδικου Φουρθιώτη και τις σχέσεις του τηλεπαρουσιαστή με υπουργούς αλλά και όσα είπε για τους δημοσιογράφους που διώκονται για τις αποκαλύψεις τους στο σκάνδαλο της Novartis με χαρακτηρισμούς περί “υποκόσμου και συμμορίας”. 

Την ίδια ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κλιμάκωνε στη Βουλή καταθέτοντας αίτηση κατάθεσης εγγράφων για το σκάνδαλο Novartis που αφορούν τους Άδωνι Γεωργιάδη και Δημήτρη Αβραμόπουλο. Στην αίτηση που κατατέθηκε με πρωτοβουλία του βουλευτή Χανίων Π. Πολάκη και συνυπογράφουν συνολικά 49 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ- μία ημέρα μετά το επεισόδιο στο εντευκτήριο της Βουλής με τον υπουργό Ανάπτυξης- τονίζεται ότι πρέπει να δοθεί στη δημοσιότητα η πράξη αρχειοθέτησης των δικογραφιών για τους δύο συγκεκριμένους πολιτικούς της ΝΔ με το σκεπτικό ότι η δημοσιοποίηση επιβάλλεται από το δικαιολογημένο ενδιαφέρον πλήρους ενημέρωσης των πολιτών.

Κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία σημειώνουν ότι ο πρωθυπουργός συμπεριφέρεται όπως ο Όρμπαν και επισημαίνουν ότι κατά την ομιλία του στη Βουλή “έβγαλε βούλευμα ενοχής για τους δύο δημοσιογράφους που διώκονται”. Με την αναφορά τους σε συμμορίτες για δημοσιογράφους που διώκονται γιατί αποκάλυψαν το σκάνδαλο Novartis, επιβεβαιώνει την κριτική ότι το ίδιο το Μέγαρο Μαξίμου βρίσκεται πίσω από την πρωτοφανή για μία φιλελεύθερη ευρωπαϊκή χώρα δίωξη, γεγονός που αποδεικνύεται άλλωστε και από την προαναγγελία της δίωξης από κορυφαίους υπουργούς, αναφέρει η Κουμουνδούρου. 

Επιπλέον, ο τομεάρχης Δικαιοσύνης του κόμματος Θ. Ξανθόπουλος υπενθυμίζει ότι ανακοινώσεις καταδίκης των διώξεων των δημοσιογράφων έχουν βγει από τις διεθνείς δημοσιογραφικές οργανώσεις αλλά και την Πλατφόρμα του Συμβουλίου της Ευρώπης για την ασφάλεια των δημοσιογράφων. Παράγοντες του ΣΥΡΙΖΑ θυμίζουν και τα καυστικά σχόλια επί του ζητήματος του ευρωβουλευτή της ΝΔ Γιώργου Κύρτσου.

Σε ό,τι αφορα την υπόθεση Φουρθιώτη το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχολιάζει πως ο κ. Μητσοτάκης αντί να επιχειρήσει να δώσει έστω και μία απάντηση στις επίμονες ερωτήσεις του Αλέξη Τσίπρα για τις εξυπηρετήσεις και την ασυλία που η κυβέρνησή του προσφέρει στον τηλεπαρουσιαστή αρκέστηκε σε έναν θεατρινισμό πως δεν γνωρίζει καν το όνομα, ισχυριζόμενος μάλιστα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αγκαλιάζει τον υπόδικο...

Βούλα Κεχαγιά

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: