13.2.22

Ημέρα τελικών για Στέφανο Τσιτσιπά και Μαρία Σάκκαρη...


Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα τεθεί αντιμέτωπος με τον Φελίξ Οζέ Αλιασίμ σήμερα στις 16:30 για την κορυφή του τουρνουά τένις του Ρότερνταμ.

Η Μαρία Σάκκαρη θα αγωνιστεί με αντίπαλο την...

Ανέτ Κονταβέιτ στις 14:00, με «φόντο» την κατάκτηση του τροπαίου στο Όπεν της Αγίας Πετρούπολης.

Αμφότεροι οι Έλληνες αθλητές βρίσκονται στο νούμερο 1 των αντίστοιχων ταμπλό και στοχεύουν σε ακόμη μία επιτυχία.

Χθες ο Τσιτσιπάς χρειάστηκε να περάσει δια… πυρός και σιδήρου στον ημιτελικό του τουρνουά του Ρότερνταμ, απέναντι στον άγνωστο Τσέχο Γίρι Λεχέτσκα (Νο 137 στην παγκόσμια κατάταξη), όμως τελικά η εμπειρία του έπαιξε καθοριστικό ρόλο ώστε να φτάσει στη νίκη με 4-6, 6-4, 6-2 σε μία ώρα και 52 λεπτά.

Ο νεαρός Τσέχος, ο οποίος ξεκίνησε την πορεία του στο Ρότερνταμ από τα προκριματικά, αιφνιδίασε τον Τσιτσιπά με τα εξαιρετικά του ποσοστά στο σερβίς και το επιθετικό του παιχνίδι.


Έκανε break μόλις στο 3ο γκέιμ και κράτησε μάλλον εύκολα το σερβίς του, για να κατακτήσει το πρώτο σετ με 6-4. Ο Έλληνας πρωταθλητής άρχισε να βρίσκει απαντήσεις στα χτυπήματα του Λεχέτσκα, ισορρόπησε το ματς, αλλά έχασε κρίσιμους πόντους και απώλεσε δύο φορές την ευκαιρία να «σπάσει» το σερβίς του αντιπάλου του.


Όταν όμως το σετ έφτασε στην… κόψη του ξυραφιού, φάνηκε η απειρία του Τσέχου, που έκανε κάποια αβίαστα λάθη και έδωσε τη δυνατότητα στον Τσιτσιπά να κάνει το 6-4 με break στο τελευταίο γκέιμ.

Πιο ήρεμος στη συνέχεια, ο Στέφανος προηγήθηκε 3-0 και δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης, κλείνοντας το τρίτο σετ με 6-2.


Η πρόκριση της Σάκκαρη

Από την πλευρά της η Μαρία Σάκκαρη προκρίθηκε στον τελικό του διεθνούς τουρνουά τένις. Η Ελληνίδα τενίστρια, η οποία είναι Νο 1 στο ταμπλό και βρίσκεται στο Νο 7 της παγκόσμιας κατάταξης στην WTA, επικράτησε στης Ρουμάνας Ιρίνα Μπέγκου (Νο 56 στον κόσμο) με 6-4, 6-7(4), 6-4.

Η αντίπαλός της στον τελικό θα  είναι η Εσθονή Ανέτ Κονταβέιτ η οποία στον δεύτερο [χρονικά] ημιτελικό της διοργάνωσης, επιβλήθηκε στα δύο σετ (6-3, 6-4) της Λετονής Γελένα Οσταπένκο και θα αντιμετωπίσει την Σάκκαρη , με την οποία είναι πολύ καλές φίλες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: