1.2.22

«Η Δεξιά δεν ξεχνά τι σημαίνει Δεξιά»...


Πλήρη κάλυψη στον Χαράλαμπο Αθανασίου για την πρωτοφανή κοινοβουλευτική εκτροπή στο επεισόδιο με τον Παύλο Πολάκη, όταν έκλεισε το μικρόφωνο του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και διέκοψε τη συνεδρίαση, παρείχε ο πρόεδρος της Βουλής. Ο Κώστας Τασούλας επέλεξε αρχικά να εμφανιστεί ήπιος μένοντας αποκλειστικά στο γράμμα του Κανονισμού, ενώ μετά την... τοποθέτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιάννη Ραγκούση, ανέβασε και αυτός προκλητικά τους τόνους, απευθύνοντας συστάσεις και νουθετώντας την αξιωματική αντιπολίτευση, και λέγοντας απαξιωτικά: «Το πολύ να βραχνιάσετε. Κόλαση τη Βουλή δεν θα την κάνετε». 

Για πρωτοφανή αντισυνταγματικά και πραξικοπηματική ενέργεια του Χαρ. Αθανασίου, που αφαίρεσε από έναν βουλευτή το λόγο επειδή διαφωνούσε με όσα έλεγε, έκανε λόγο ο Γιάννης Ραγκούσης στην παρέμβασή του. 

«Δεν μπορεί να είναι ο ελέφαντας μέσα στο κοινοβούλιο και να κάνετε ότι δεν τον βλέπετε» τόνισε χαρακτηριστικά απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Βουλής και καλώντας τον να διορθώσει το ιστορικό ατόπημα. 

Απαντώντας και αυτός με τον Κανονισμό του κοινοβουλίου, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι σύμφωνα με το άρθρο 77 η χθεσινή ομιλία Πολάκη δεν ήταν ούτε απρεπής, ούτε υβριστική, ούτε προσβλητική. Όπως ανέφερε, ο Χαρ. Αθανασίου επαναλάμβανε ένα πράγμα, ότι ήταν εκτός θέματος σύμφωνα με άρθρο 66 του Κανονισμού.

«Γιατί;» διερωτήθηκε ο Γ. Ραγκούσης. «Γιατί μίλησε για τη Novartis» απάντησε με νόημα.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπογράμμισε επίσης ότι είναι ανακριβέστατη η αναφορά περί κατάληψης του βήματος της Βουλής από τον Π. Πολάκη. Όπως θύμισε, ο προεδρεύων Χαρ. Αθανασίου δεν έδωσε σε άλλον βουλευτή το λόγο, οπότε ο Π. Πολάκης δεν εμπόδισε τη διεξαγωγή της συζήτησης. Σημείωσε μάλιστα ότι ο πρόεδρος της Βουλής δεν επέβαλε σήμερα μομφή στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Πρόσθεσε δε ότι πριν από τον Π. Πολάκη για τη Novartis είχε μιλήσει και ο βουλευτής της ΝΔ Β. Υψηλάντης, του οποίου η ομιλία δεν διεκόπη ούτε του επιβλήθηκαν πειθαρχικά μέτρα.

Ο Γ. Ραγκούσης απέρριψε το επιχείρημα ότι η τοποθέτηση Πολάκη για τη Novartis ήταν εκτός θέματος. Όπως υπογράμμισε, η υπόθεση Novartis είναι ένα σκάνδαλο «από τα πιο ακραία και ανήθικα γιατί συντελέστηκε μέσα στα μνημόνια, με παράνομες αυξήσεις φαρμάκων που έπαιρναν κακρινοπαθείς για να θησαυρίζει η εταιρεία». Σημείωσε ότι θα πρέπει οι επιχειρήσεις να ξέρουν σε ποια χώρα επενδύουν, «σ' αυτή που ο καθένας μπορεί να νοθεύει τον ανταγωνισμό, να καταθέτει μίζες και να παραμένει ατιμώρητη μόνο στην Ελλάδα, όταν τις επιβάλλονται ποινές στις ΗΠΑ». Κάλεσε δε τον Άδωνι Γεωργιάδη να καταθέσει στη Βουλή την πράξη αρχειοθέτησης της υπόθεσης. «Ιδού η Ρόδος, ιδού και τα πρακτικά. Γιατί φέρατε μόνο έξι σελίδες;» ζήτησε να μάθει.

Ο Γ. Ραγκούσης ζήτησε από τον πρόεδρο της Βουλής να αποδοκιμάσει και τον υπουργό Ανάπτυξης, «που μετά τη Ζαρούλια της Χρυσής Αυγής ήρθε και κατέγραφε συναδέλφους σαν άλλη trash tv της κυβέρνησης Φουρθιώτη». 

Καταλήγοντας, υπογράμμισε πως υπάρχει συνολικό ζήτημα δημοκρατίας. «Προχθές ο κ. Μητσοτάκης μόνο γουνάκια και τήβενο δικαστή δεν φόρεσε για να αμφισβητήσει το τεκμήριο αθωότητας των δημοσιογράφων που μάχονται για την αποκάλυψη του σκανδάλου Novartis, αλλά τους δίκασε, τους καταδίκασε, τους φόρτωσε ποινή. Παραβιάζοντας το τεκμήριο αθωότητας, αλλά στην πραγματικότητα αμφισβητεί και ακρωτηριάζει την ίδια τη λειτουργία του κράτους» τόνισε.

«Υπάρχει συστηματική προσπάθεια τρομοκράτησης οποιουδήποτε έχει άλλη γνώμη. Υπάρχει συστηματική προσπάθεια τρομοκράτησης θεσμικών λειτουργών, τρομοκρατούνται δικαστές, πολιτικοί, δημοσιογράφοι, όπως συνέβαινε στα παλιά χρόνια της Δεξιάς» υπογράμμισε ο Γ. Ραγκούσης. Υπενθύμισε δε τη ρήση του Γεώργιου Παπανδρέου «Τρομοκρατήστε τους τρομοκράτες».

«Συνεχίστε να νομίζετε ότι μπορείτε να μας τρομοκρατήσετε και να νομίζετε ότι μπορείτε να παραβιάσετε το Σύνταγμα. Είστε γελασμένοι γιατί σε όλες τις φάσεις της σύγχρονης ιστορίας υπάρχει πάντα ένα όριο, το οποίο έχετε ξεπεράσει. Όσο η Δεξιά δε θα ξεχνά τι σημαίνει Δεξιά και θα αναβιώνει τις χειρότερες παραδόσεις αυτής της παράταξης τόσο κι  λαός μας δε θα ξεχνά τι σημαίνει Δεξιά, τι σημαίνει Novartis» έκλεισε την ομιλία του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: