1.2.22

Ο... Δικαστής!...


Ο Κυρ. Μητσοτάκης έχει ένα μοναδικό τρόπο να εκπλήσσει δυσάρεστα. Εκεί που νομίζει κάποιος ότι υπάρχουν όρια, τα οποία δεν θα υπερβεί, εκείνος φροντίζει να αποδείξει πως δεν έχει όρια, δεν έχει φραγμούς, δεν έχει αρχές.

Την πιο πρόσφατη απόδειξη την έδωσε προχθές στη Βουλή, μιλώντας για τους δημοσιογράφους που εγκαλούνται από τη... Δικαιοσύνη στο πλαίσιο του πορίσματος της πλειοψηφίας (Ν.Δ. - ΚΙΝ.ΑΛΛ.) της προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση Παπαγγελόπουλου και της κοινής άποψης των δύο αυτών κομμάτων ότι το σκάνδαλο Novartis είναι μια σκευωρία της προηγούμενης κυβέρνησης σε βάρος πολιτικών αντιπάλων της.

Οι δημοσιογράφοι αυτοί -και όσοι άλλοι ακολουθήσουν- δεν εγκαλούνται κατά τον Κυρ. Μητσοτάκη «για την άποψή τους, αλλά γιατί δημοσίευσαν ψεύτικα στοιχεία για να στήσουν ψεύτικες κατηγορίες. Αυτό δεν λέγεται δημοσιογραφία, αυτό λέγεται συμμορία. Δεν λέγεται ελευθεροτυπία, αλλά ελευθερο-δολοφονία. Με αυτόν τον υπόκοσμο είστε αγκαλιά».

Ο Κυρ. Μητσοτάκης δεν κοιτούσε τον κ. Γεραπετρίτη όταν μιλούσε για υπόκοσμο. Μιλούσε για τη Γιάννα Παπαδάκου, τον Κώστα Βαξεβάνη και όσους ακολουθήσουν, για τους οποίους η Δικαιοσύνη δεν έχει ακόμη αποφανθεί. Εξέδωσε όμως αντ’ αυτής καταδικαστική απόφαση: δημοσίευσαν ψεύτικα στοιχεία, είναι συμμορία, είναι ελευθερο-δολοφόνοι και όχι δημοσιογράφοι, είναι υπόκοσμος.

Σε ποια πολιτισμένη χώρα μπορούν να ειπωθούν όλα αυτά από έναν πρωθυπουργό; Σε ποια δημοκρατική χώρα δικάζει η εκτελεστική εξουσία; Σε ποια χώρα που πιστεύει αληθινά στη διάκριση των εξουσιών μπορούν να συμβαίνουν τέτοια πράγματα;

Αρχή της δημοσιογραφίας είναι ότι δεν επιδιώκει να γίνεται αρεστή στην οποιαδήποτε εξουσία, αλλά αντίθετα να ελέγχει, να ενοχλεί, να γίνεται δυσάρεστη, ακόμη και εχθρική προς την εξουσία για χάρη της αλήθειας και του δημοσίου συμφέροντος.

Οι πολιτικοί που σέβονται τον εαυτό τους και τον ρόλο τους και κυρίως εκείνοι που έχουν δημοκρατική παιδεία και κουλτούρα το ξέρουν καλά αυτό και το αποδέχονται.

Ενοχλούνται όμως σφόδρα εκείνοι που διαπνέονται από καθεστωτική λογική, εκείνοι που θεωρούν πως είναι υπεράνω κάθε ελέγχου, οι διαπλεκόμενοι με μεγαλοϊδιοκτήτες των ΜΜΕ που μπορούν, μέσω αυτής της σχέσης, να ελέγχουν προς όφελός τους ένα μέρος των μέσων ενημέρωσης και φυσικά εκείνοι που κάνουν τις δουλειές τους στο παρασκήνιο και τρέμουν τη διαφάνεια.

Σε αυτήν την κατηγορία ανήκει και ο Κυρ. Μητσοτάκης...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: