15.2.22

Δεν «βλέπει» αποκλιμάκωση ο Μπάιντεν: Ζήτησε διάλογο...


...  απείλησε με κυρώσεις (BINTEO)...

Την ελπίδα για συνέχιση στο δρόμο της διπλωματίας εξέφρασε ο Αμερικανός πρόεδρος, επιμένοντας στις απειλές περί σκληρών κυρώσεων σε περίπτωση ρωσικής επίθεσης.

Ο...

Τζο Μπάιντεν απηύθυνε διάγγελμα προς τον Αμερικανικό λαό, στη σκιά των σημερινών εξελίξεων, τις δηλώσεις Πούτιν και τις ανακοινώσεις περί μερικής αποχώρησης ρωσικών στρατευμάτων από τα ουκρανικά σύνορα, χωρίς, ωστόσο να πει τίποτα νέο.


Επανέλαβε τις εκτιμήσεις των ΗΠΑ ότι δεν υπάρχουν, μέχρι στιγμής, στοιχεία για μείωση της στρατιωτικής δύναμης στα ρωσο-ουκρανικά σύνορα και απείλησε πως η χώρα του θα απαντήσει με σφοδρές κυρώσεις σε περίπτωση ρωσικής εισβολής. 


Δήλωσε απευθυνόμενος και προς τον ρωσικό λαό ότι «Οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ δεν αποτελούν απειλή για τη Ρωσία. Δεν έχουμε πυραύλους στην Ουκρανία και δεν σχεδιάζουμε να εγκαταστήσουμε», για να σημειώσει, ωστόσο, ότι «Οι ΗΠΑ δεν είναι έτοιμες να αποχωριστούν την αρχή πως οι χώρες είναι ελεύθερες να διαλέγουν μόνες τους τις συμμαχίες τους», κρατώντας με τον τρόπο αυτό ανοιχτή την πόρτα της Συμμαχίας για το Κίεβο.

Δείτε την ομιλία του Τζο Μπάιντεν: 

Δεν υπάρχουν σχόλια: