2.2.22

Πρόεδρος της Βουλής μεν, δεν τον νοιάζει η συναίνεση δε…


Ο εκάστοτε Πρόεδρος της Βουλής -αν εξαιρέσουμε, ασφαλώς, την περίοδο του πρώτου εξαμήνου του 2015…- προσπαθεί, άλλοτε με επιτυχία και άλλοτε όχι, να μην εμπλέκεται στις πολιτικές αντιπαραθέσεις, αλλά και να είναι αποδεκτός από όλα τα κόμματα. 

Με άλλα λόγια, ο κάθε Πρόεδρος της Βουλής προσπαθεί να είναι πρόεδρος για… όλους τους βουλευτές και όχι μόνο για εκείνους που ανήκουν στο κόμμα του. Ωστόσο, αρκετοί βουλευτές κατηγορούν τον Κώστα Τασούλα πως δεν δείχνει καμία διάθεση να διασφαλίσει τη συναίνεση ή την διακομματική αναγνώριση. 

Μάλιστα, χθες, ο Πρόεδρος της Βουλής εμφανίστηκε λάβρος κατά του ΣΥΡΙΖΑ και αρκετοί βουλευτές έλεγαν, στα «πηγαδάκια» που σχημάτισαν, πως «φλερτάρει με τη μομφή σε βάρος του». 

Στην Κουμουνδούρου, λοιπόν, έχουν πάρει απόφαση ότι θα έχουν απέναντί τους έναν Πρόεδρο Βουλής που θα λειτουργεί σαν… Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, ενώ και ο ίδιος ο Τασούλας φέρεται να έχει ξεκαθαρίσει στους συνομιλητές του ότι δεν βάζει νερό στο κρασί των απόψεών του μόνο και μόνο για να καλλιεργεί υπερκομματικό προφίλ. Έκαστος και οι προτεραιότητές του…

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: