2.2.22

Ρήξη Βενιζέλου με την κυβέρνηση...


Το έργο φαινόταν εδώ και καιρό, καθώς το έδειχνε ο ίδιος ο Ευ. Βενιζέλος με κάθε ευκαιρία: η ανεπάρκεια της αντιπολίτευσης και τα πεπραγμένα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν μπορούν να αποτελούν άλλοθι για μη κριτική στην κυβέρνηση. 

Η σταθερή αποδόμηση στο Μαξίμου για μια... σειρά θεμάτων, με πρώτο την πανδημία, κορυφώθηκε προχθές όταν ο κ. Μητσοτάκης στην αναφορά του για την υπόθεση Novartis δεν μίλησε για τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ – και τον κ. Στουρνάρα. 

Η διπλή δημόσια τοποθέτηση του πρώην αντιπροέδρου της κυβέρνησης Σαμαρά εμπεριείχε κλιμάκωση έναντι της κυβέρνησης. Nα δούμε ποιο θα είναι το επόμενο βήμα.

Η κλιμάκωση δεν ήταν μόνο από τον –πρώην– κ. Βενιζέλο αλλά και από τη νυν ηγεσία. Πηγές μου έλεγαν πως η Χαρ. Τρικούπη ήταν πυρ και μανία με την πλειοψηφία. 

Δεν ενόχλησε μόνο η αίθουσα αλλά και η αναφορά του Κυριάκου από το βήμα πως το ΚΙΝΑΛ δεν μπορεί να μείνει στον «εξώστη», που παρέπεμπε ευθέως στη μη δυνατότητα Ανδρουλάκη να παρέμβει στη Βουλή. Στην κυβέρνηση πάντως είναι ξεκάθαροι: «Η ασυλία έναντι του ΚΙΝΑΛ έχει τελειώσει»...

Θεωρείο - Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια: