1.12.21

Θα εμβολιάζει η εφορία!...


Με φονική επιδημία πανούκλας σε ακυβέρνητο καράβι εν μέσω θύελλας μοιάζει η υγειονομική κρίση στη χώρα μας. Το επιτελικό κράτος του Κυρ. Μητσοτάκη έχει αφήσει το πηδάλιο, με τον ίδιο τον πρωθυπουργό να εξαγγέλλει χθες όσα κατηγορηματικά απέρριπτε πριν από λίγο καιρό. Και η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού των πολιτών άνω των 60 ετών ανατίθεται πλέον στην εφορία!

Το νέο μέτρο που διέψευδε προχθές... κατηγορηματικά ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Αδ. Γεωργιάδης, το ίδιο ακριβώς μέτρο που γελοιοποιούσε με δηλώσεις του πριν από έναν μήνα ο αρμόδιος υπουργός Υγείας, θεωρώντας ότι αποκλείεται από το Σύνταγμα, το ΣτΕ και την Επιτροπή Βιοηθικής, παρουσιάστηκε χθες με κάθε επισημότητα από τον Κυρ. Μητσοτάκη ως η απάντηση στην αποτυχία του εμβολιαστικού προγράμματος.

Πρόκειται βέβαια για ακραίο μέτρο, το οποίο δεν θα μπορούσε να σκαρφιστεί παρά μόνο μια φανατική νεοφιλελεύθερη ομάδα, που αντιλαμβάνεται όλες τις κοινωνικές σχέσεις ως οικονομικές δοσοληψίες. Αλλά το σημαντικότερο είναι ότι το μέτρο αυτό καθιστά την πολυδιαφημισμένη «ελεύθερη επιλογή» προνόμιο των οικονομικά ευκατάστατων.

Εκείνοι που έχουν το περιθώριο να στερηθούν ένα κατοστάρικο τον μήνα διατηρούν δηλαδή το δικαίωμα να παραμείνουν ανεμβολίαστοι και άνω των 60 ετών. Αλλά οι περισσότεροι πολίτες που διστάζουν από φόβο να εμβολιαστούν δεν έχουν αυτή την πολυτέλεια. Θα αναγκαστούν να υποκύψουν για να περισώσουν τις πενιχρές οικονομίες τους και τις συντάξεις πείνας. Και το εμβόλιο γι’ αυτούς θα γίνει ακόμα πιο μισητό.

Ο Κυρ. Μητσοτάκης ομολογεί με αυτό το μέτρο την πλήρη αποτυχία της κυβερνητικής διαχείρισης της πανδημίας. Αφού εδώ και πάνω από έναν χρόνο απαξίωσε και στη συνέχεια αδρανοποίησε την επιτροπή των ειδικών επιστημόνων, και μετά την παταγώδη αποτυχία του να επιβάλει τον εμβολιασμό στις ομάδες των ενστόλων, τώρα πια αναθέτει στην εφορία τον έλεγχο του εμβολιασμού των ηλικιωμένων.

Δεν περιμένει βέβαια κανείς να παραιτηθεί ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, ο ίδιος που θεωρούσε μέχρι σήμερα αυτή την απόφαση απολύτως αδύνατη και ξεκάθαρα αντισυνταγματική. Ανήκει και αυτός στην ομάδα των στενών συνεργατών του Κυρ. Μητσοτάκη, που έχουν επιλεγεί ακριβώς επειδή είναι πρόθυμοι να λένε και να ξελένε, για να διατηρήσουν την καρέκλα τους...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: