1.12.21

Ο Ερντογάν «βάφτισε» τη Μεσόγειο «Γαλάζια Θάλασσα»...


...και ετοιμάζεται να στείλει νέο γεωτρύπανο...

Νέο όνομα στη Μεσόγειο έδωσε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προαναγγέλλοντας ότι το νέο γεωτρύπανο που αγόρασε η Τουρκία από τη Νότια Κορέα θα καταπλεύσει μετά τη Μαύρη Θάλασσα και στη… Γαλάζια Θάλασσα.

Μετά τη «Θάλασσα των Νήσων» για το... Αιγαίο, τώρα αλλάζει όνομα και η Μεσόγειος και πλέον θα ονομάζεται «Γαλάζια Θάλασσα», όπως είπε ο Τούρκος πρόεδρος στην συνέντευξη που παραχώρησε χθες το βράδυ στην κρατική τηλεόραση TRT.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε στο 4ο γεωτρύπανο που πρόκειται να αποκτήσει η Τουρκία, υποστηρίζοντας ότι αυτά τα πλοία είναι πολύ σημαντικά και δίνουν αυτοπεποίθηση σε Μαύρη Θάλασσα και Μεσόγειο.

Υπενθυμίζοντας ότι ο αριθμός των εν λόγω πλοίων έχει αυξηθεί σε 5, ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν είπε ότι η παράδοση του 6ου πλοίου θα γίνει σε λίγους μήνες και ότι θα έχουν 4 πλοία γεωτρήσεων και 2 πλοία σεισμικής έρευνας.

«Το νέο γεωτρύπανο, που είναι ολοκαίνουριο, θα διεξάγει έρευνες και εξορύξεις στη Μ. Θάλασσα και έπειτα στη ‘Γαλάζια Θάλασσα’, ας την πούμε έτσι εμείς τη Μεσόγειο», είπε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας με νόημα ότι «Φυσικά, αυτό ενοχλεί σοβαρά κάποιους»...

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: