30.12.21

Εντός της ημέρας ανακοινώσεις...


...για μέτρα στήριξης σε εργαζόμενους κι επιχειρήσεις...

Εντός της Πέμπτης θα υπάρξουν ανακοινώσεις για τα μέτρα στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων εστίασης και διασκέδασης που θα πληγούν από τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για περιορισμό της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού, όπως σημείωσε η... αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Θα υπάρξουν εντός της ημέρας ανακοινώσεις για μέτρα στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων. Μόνο στο χώρο της εστίασης είναι 6 με 7 δις τα μέτρα στήριξης μέχρι σήμερα» είπε χαρακτηριστικά.

Τι σχεδιάζει το οικονομικό επιτελείο
 
Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε ο Γιάννης Φώσκολος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN, υπάρχει εισήγηση του οικονομικού επιτελείου να επιστρέψουν οι αναστολές συμβάσεων εργασίας, ύψους 534 ευρώ τον μήνα για τους εργαζόμενους, στοχευμένα για κλάδους που ουσιαστικά «κλείνουν» με τα νέα μέτρα.

Αυτό σημαίνει ότι δε θα υπάρχει συγκεκριμένη κρατική εντολή αλλά θα αφορά σε επιχειρήσεις που λόγω των περιορισμών που επιβάλλονται, η οικονομική τους συρρίκνωση είναι τέτοια που ισοδυναμεί με αναστολή λειτουργίας. 

Στόχος είναι η προστασία των θέσεων εργασίας και γι' αυτό στο οικονομικό επιτελείο σχεδιάζουν άμεση επαναφορά της ενίσχυσης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN, το μοντέλο που αναμένεται να ακολουθηθεί είναι το ίδιο με το προηγούμενο διάστημα, δηλαδή θα υπάρχει αποζημίωση ειδικού σκοπού 17,8 ευρώ / ημέρα αναστολής.

Παράλληλα θα υπάρχει ενεργό και το πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ το οποίο παρατείνεται μέχρι τα τέλη Μαρτίου και στο οποίο εντάσσονται εργαζόμενοι με πρόσληψη έως 31/10/21.

ΣΥΝ – ΕΡΓΑΣΙΑ: Παράταση του προγράμματος και το 2022 – Ποιους αφορά

Την παράταση του προγράμματος ΣΥΝ– ΕΡΓΑΣΙΑ, έως τις 31 Μαρτίου 2022 ανακοίνωσε το υπουργείο εργασίας, μετά από απόφαση που έλαβαν οι υπουργοί οικονομικών, ανάπτυξης, εργασίας και ναυτιλίας. Το πρόγραμμα αφορά εργαζόμενους με εξαρτημένη σχέση εργασίας, πλήρους απασχόλησης, κατά την 31η Οκτωβρίου 2021, σε επιχειρήσεις που πληρούν τα οικονομικά στοιχεία που ορίζονται στην απόφαση, τα οποία είναι ίδια με αυτά που ίσχυαν για την περίοδο Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου 2021.

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Ανάπτυξης, Αδωνις Γεωργιάδης, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να στηριχθούν τα καταστήματα εστίασης για τη ζημία που θα υποστούν λόγω των μέτρων. Ο Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε χαρακτηριστικά ότι… θα δούμε πώς θα στηριχτεί ο κλάδος, όταν έχουμε όλα τα στοιχεία και τα δεδομένα...

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: