29.11.20

Τι απαντούν στον M. Χρυσοχοΐδη...


...οι συλληφθέντες της πλ. Συντάγματος... 

 Την άμεση απόσυρση των κατηγοριών και μαζί των προστίμων που επισύρουν ζητούν με δήλωσή τους προς τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη τα άτομα που... συνελήφθησαν την περασμένη Τετάρτη στο Σύνταγμα, στο πλαίσιο συμβολικής διαμαρτυρίας για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών. 

 Με αφορμή δηλώσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη και τη «συγγνώμη» με καθυστέρηση μερικών ημερών, οι συλληφθέντες επισημαίνουν στον Μ. Χρυσοχοΐδη πως οι συλληφθέντες είναι 11 και όχι 9 και τον καλούν να δείξει ότι η συγγνώμη δεν είναι κενό γράμμα και δεν γίνεται αποκλειστικά για επικοινωνιακούς λόγους. Αναλυτικά η δήλωση: 

 «Πληροφορηθήκαμε από τα ΜΜΕ ότι ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μ. Χρυσοχοΐδης ζήτησε δημόσια συγγνώμη, σε ραδιοφωνική εκπομπή από τις εννιά φεμινίστριες που συνέλαβε στην πλατεία Συντάγματος σε δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών. Σχετικά με αυτό το γεγονός έχουμε να δηλώσουμε τα εξής: 

 Πρώτον, ο κος Υπουργός έχει ελλιπή πληροφόρηση. Οι συλληφθείσες εκείνη την ημέρα στο Σύνταγμα και γύρω από αυτό είναι 11 και όχι 9. Διότι η αστυνομία συνέλαβε ακόμη μια γυναίκα και έναν άνδρα αλληλέγγυο, στην οδό Περικλέους, που συμμετείχαν σε παράλληλη δράση για τον ίδιο λόγο αφού η αστυνομία του κου Χρυσοχοΐδη είχε φροντίσει να αποκλείσει τη δράση στην πλατεία Συντάγματος. 

Δεύτερον, αν δεν αποσυρθούν οι κατηγορίες και τα πρόστιμα από τις συλληφθείσες/έντες, η συγγνώμη είναι κενό γράμμα και γίνεται αποκλειστικά για επικοινωνιακούς λόγους. Ζητάμε λοιπόν: Να αποσυρθούν οι κατηγορίες και τα πρόστιμα από όλες-ους Να σταματήσει να διώκεται η συνδικαλιστική και η πολιτική δράση Μονιάκη Χρυσούλα, μέλος ΔΣ του Πανελλήνιου Σωματείου Υπαλλήλων στην ΕΛΣΤΑΤ, μέλος της Γραμματείας Ισότητας της ΑΔΕΔΥ, μέλος της Συνέλευσης Φεμινιστικών και Εργατικών Συλλογικοτήτων, μέλος της δημοτικής παράταξης «Ανυπότακτη Πόλη στις γειτονιές Αγίων Αναργύρων Καματερού» Βουρεκάς Κώστας, μέλος της Αντιπροσωπείας του ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ και της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ, μέλος της Συνέλευσης Φεμινιστικών και Εργατικών Συλλογικοτήτων»... 

Πηγή:efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: