2.11.20

Αισιόδοξα αποτελέσματα...



...από την πρώτη φάση δοκιμών γερμανικού εμβολίου...
Το πειραματικό εμβόλιο της γερμανικής εταιρείας βιοτεχνολογίας CureVac προκάλεσε ανοσολογική απόκριση στις δοκιμές της Φάσης 1, δίνοντας ελπίδες για την έναρξη της επόμενης φάσης δοκιμών με μαζικά τεστ, εν μέσω του δεύτερου κύματος της πανδημίας που όλα δείχνουν ότι είναι σοβαρότερο από το πρώτο.

Ο... διευθύνων σύμβουλος της CureVac, Φραντς-Βέρνερ Χάας, δήλωσε σχετικά: «Έχουμε ενθαρρυνθεί πολύ από τα προσωρινά δεδομένα της Φάσης 1».

Η εταιρεία βιοτεχνολογίας χρησιμοποιεί την προσέγγιση του αποκαλούμενου αγγελιοφόρου RNA (mRNA), όπως και η Moderna και η BioNTech και ο εταίρος της, η Pfizer, εταιρείες που άρχισαν μαζικά τεστ σε ανθρώπους στα τέλη Ιουλίου.


Σύμφωνα με την εταιρεία, το πιθανό εμβόλιό της, γνωστό ως CVnCoV, είναι γενικά καλά ανεκτό και τα αποτελέσματα των δοκιμών στηρίζουν τα σχέδια της εταιρείας να αρχίσει πριν από το τέλος του χρόνου το τελικό στάδιο των δοκιμών με 30.000 συμμετέχοντες.

Η εταιρεία CureVac -υποστηρίζεται από τον Γερμανό επενδυτή στη βιοτεχνολογία Ντίτμαρ Χοπ, το Ίδρυμα Γκέιτς και την GlaxoSmithKline- ανακοίνωσε πως εθελοντές ανέπτυξαν ένα επίπεδο αντισωμάτων ανάλογο με εκείνο που ανέπτυξαν άνθρωποι οι οποίοι ανέρρωσαν από σοβαρό κρούσμα Covid-19.

Αισιοδοξία Μέρκελ
Για «θετικές προοπτικές» σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο έγκρισης εμβολίου κατά του κορονοϊού τους επόμενους μήνες έκανε λόγο και η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, η οποία επισήμανε ότι και οι φαρμακευτικές αγωγές που έχουμε σήμερα στη διάθεσή μας είναι καλύτερες από αυτές της περασμένης άνοιξης.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, με αφορμή την έναρξη ισχύος των μέτρων «μερικού lockdown» σε όλη τη Γερμανία, η καγκελάριος έκανε λόγο για «δύσκολη μέρα» και ζήτησε εκ νέου τη συμμετοχή και την κατανόηση των πολιτών. «Αν τα μέτρα λειτουργήσουν, μπορούμε να έχουμε έναν υποφερτό Δεκέμβριο», δήλωσε τονίζοντας ότι οι αποφάσεις για νέους περιορισμούς ήταν πάρα πολύ δύσκολες, αλλά αναγκαίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: