18.11.20

«Από εδώ και στο εξής ο Κ. Μητσοτάκης έχει την απόλυτη ευθύνη»...Μετωπική επίθεση στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας από τη Λάρισα. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, μετά από σύσκεψη που είχε με εργαζόμενους, γιατρούς και νοσηλευτές στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο της πόλης, αναφέρθηκε εκτενώς στη διαχείριση της κρίσης της πανδημίας θέτοντας προ των ευθυνών του τον πρωθυπουργό.

«Δώσαμε... μια ευκαιρία στον κύριο Μητσοτάκη να σχεδιάσουμε από κοινού οι πολιτικές δυνάμεις, με ένα σχέδιο κοινής αποδοχής, την αντιμετώπιση αυτής της κρίσης και το αρνήθηκε. Από δω και στο εξής έχει την απόλυτη ευθύνη» τόνισε αρχικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.


Ανεβάζοντας κατακόρυφα τους τόνους, ο Αλ. Τσίπρας, έκανε λόγο για ανεπάρκεια της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει «με τις ιδεοληπτικές εμμονές που έχει» την κρίση και επεσήμανε ότι η άρνηση του πρωθυπουργού, έστω και στο πέντε, σε ένα σχέδιο ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος υγείας και αντιμετώπισης της πανδημίας «είναι μία πολιτική επιλογή που θα έχει και συνέπειες».


Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συνεχίζοντας να στρέφει τα βέλη του στον Κυριάκο Μητσοτάκη τόνισε ότι «χρεώνετε την ευθύνη για όλα όσα από δω και στο εξής θα συμβούν. Και συμβαίνουν δυστυχώς, στην πλάτη της ελληνικής κοινωνίας και με κίνδυνο της απώλειας της ανθρώπινης ζωής».

«Εγκληματικός εφησυχασμός»

Ο Αλ.Τσίπρας υπογράμμισε στη δήλωσή του πως η εικόνα θα μπορούσε να είναι εντελώς διαφορετική αν επί 8 μήνες η κυβέρνηση δεν επιδείκνυε μια εγκληματική αδράνεια και ολιγωρία, έναν εγκληματικό εφησυχασμό.

«Μιλούσε προεκλογικά για την ανάγκη να συρρικνωθεί το ΕΣΥ γιατί είναι άχρηστο. Και μάλιστα εδώ που βρισκόμαστε, στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Λάρισας, είχε προωθήσει την πρώτη εφαρμογή του σχεδίου του, για την σύμπραξη δημόσιου-ιδιωτικού και την αλλαγή του νομικού πλαισίου, να γίνει νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου. Αυτή είναι η πολιτική θέση και άποψη του κυρίου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας» υπογράμμισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Χαρακτήρισε «ατύχημα για τη χώρα» το γεγονός ότι αυτήν την πανδημική κρίση, την διαχειρίζεται μια κυβέρνηση με εμφανείς ιδεολογικές εμμονές ενάντια στο ΕΣΥ ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στις δωρεές που μένουν ανεκμετάλλευτες.

 «Σπασμωδικές και άδικες οι επιλογές της κυβέρνησης»

Αναφερόμενος την επιλογή της κυβέρνησης να ενισχύσει με ιδιώτες γιατρούς το ΕΣΥ μίλησε για σπασμωδικές κινήσεις που ενέχουν κι αυτές το σπέρμα της αδικίας. «Καλούν ιδιώτες γιατρούς και τους λένε 2.000 ευρώ αφορολόγητα. Δεν σκέφτονται ότι τούτη την ώρα στα νοσοκομεία υπάρχουν εκατοντάδες επικουρικοί γιατροί που δίνουν την μάχη 8 μήνες ρισκάροντας να μολυνθούν και παίρνουν 1.300 ευρώ. Αν θέλουμε να μιλήσουμε για την δυνατότητα έστω και τώρα να ανασυγκροτήσουμε το ΕΣΥ χρειάζονται έκτακτες δαπάνες, μόνιμες δαπάνες. Χρειάζεται προκήρυξη χιλιάδων θέσεων μόνιμων γιατρών και νοσηλευτών και χρειάζεται αναμόρφωση-αναβάθμιση του μισθολογίου».

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία έθεσε το ζήτημα των ιδιωτικών νοσοκομείων, χαρακτηρίζοντας κρίσιμο το θέμα να ανοίξουν τώρα τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια και για covid περιστατικά. «Είναι αδιανόητο αυτή την στιγμή να γίνονται από το νοσοκομείο της Λάρισας διακομιδές σε άλλους μακρινούς νομούς και να υπάρχουν δίπλα νοσηλευτήρια με δυνατότητα να νοσηλεύσουν περιστατικά σε μονάδες εντατικής θεραπείας και να μην ανοίγουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια: